Anton Ljungberg trodde aldrig att han skulle vinna och hade hamnat längst ut bakom en högtalare när vinnaren ropades ut och hörde inte, utan såg bara allas ansiktsuttryck, när vinnaren var klar.
– Det var jätteöverraskande. Jag stod och väntade på att ett annat namn skulle ropas ut, men jag är så glad att jag vann, det kändes så bra.
Men på den stora festen efter vinsten på Göta Källare kom killar fram och sa att han inte borde ha vunnit.
– Fast jag kan inte ta åt mig av det. Det kommer alltid att finnas folk som inte tycker om dig. Dom är fria att ha sina favoriter och det förstår jag. Men jag fick också väldigt mycket kärlek för att jag vann
Anton anmälde sig själv för att han kände att han hade något att ge som Mr Gay. Och för att han dejtat en tidigare Mr Gay-vinnare och då blivit nyfiken på vad han skulle kunna uträtta.
Vem?
– Haha, jag vill inte nämna några namn, skrattar han.
Nåväl, Anton vill fortsätta förra årets Mr Gay, Jack Johanssons, arbete med att vara en förebild för unga killar som kommer ut och besöka skolor och prata om hur det är att komma ut.
– Jack är en underbar kille och har gjort ett jättebra jobb. Jag hoppas verkligen att jag kan fortsätta på samma bana. Får man en titel så har man ett ansvar. Jack har gjort en hel del och det vill jag också göra.
Anton hoppas också att Mr Gay-tävlingen fortsätter att utvecklas i rätt riktning om vinnarna har en agenda och ett mål med sin vinst.
– Tävlingen är bra men kan förbättras och blir mer strikt och seriös. Det är inte det lättaste att ta tag i sin vinst och utnyttja den men om man i samarbete med arrangörer och sponsorer kan hitta en meningsfull utveckling.
Anton är uppvuxen i en liten by utanför Lund och bor kvar i sitt föräldrahem. Han är det yngsta barnet av tre.
– Jag har nog varit lite för trygg, levt i den där bortskämda bubblan av att vara sista barnet och haft det ganska lätt.
Men för tre år sedan skakades tillvaron om…

Läs mer i QX OKTOBER om hur varför Antons värld rämnade, hur det gick när han kom ut och om han var en player innan han hittade sin nuvarande pojkvän.

Namn: Anton Ljungberg
Ålder: 20
Bor: Klågerup utanför Lund
Intressen: Är med mina vänner, med min isländska fårhund Frode, och tränar.