Amanda bor 25 mil från Carola – ”Aldrig upplevt en sån kärlek”

Carola och Amanda

Amanda, 23 år, bor i Göteborg, hennes flickvän Carola, 36 år, bor i den skånska staden Dalby. De träffades via nätet och första dejten spenderades på spa och nattklubb. De föll för varandra och är nu tillsammans, men vardagen spenderar de ofta på egen hand.

► Följ oss på Instagram, QXSE, för de snyggaste hbtq-bilderna.

Carola har tre barn och kan inte lämna Dalby, Amanda vet att det är hon som måste flytta, men fram tills dess lever de båda i ett distansförhållande.

► Följ oss på Facebook för att diskutera det senaste inom hbtq-världen.

– Det är svårt att finnas för varandra till 110 procent. Det är 20-25 mil mellan oss, med tåg tar det drygt 2 timmar, säger Amanda.

Carola och Amanda

Hur gör ni för att hålla romansen uppe trots att ni inte alltid är tillsammans?
– Ibland brukar jag skicka blombud och små presenter. Jag tror hon uppskattar när jag säger att hon kan förvänta sig ett paket på posten. Det är viktigt att man visar sin kärlek, och inte bara säger det.

Kan du ge exempel på när distansen mellan er varit som jobbigast?
– En gång fick Carola motorstopp på väg till mig och kunde inte komma som planerat. När man har sett fram emot något och så blir det ändå inte så, då kan man bara känna, nu skiter jag i detta.

– En annan gång fick hon influensa, jag hörde hur dåligt hon mådde över telefonen, men jag kunde inte hjälpa, då vill man bara släppa allt och flytta till henne. Då är det jobbigt med distans.

Finns det några fördelar med ett distansförhållande?
– Man tappar inte bort sin egen vardag, man har kvar sina vänner och man får tid att reflektera över sitt förhållande. Du har ju haft ett liv innan din partner, och det är viktigt att hålla kvar det.

Vilka tips vill du ge till andra som är i distansförhållande?
– Jag tror att tjejer kan ha svårt att lita på sin partner, det kan förekomma mycket avundsjuka. Men för att hålla kärleken uppe så måste man visa varandra tillit. Jag har aldrig tidigare upplevt en sån här kärlek och jag litar på min flickvän till 110 procent.

Vad ska ni två göra nu till Alla hjärtans dag?
– Vi ska ta in på ett hotell och mysa, sen har jag kontaktat en fotograf, vi ska åka till en studio och ta romantiska bilder tillsammans.

Hur har ditt liv förändrats sedan du träffade Carola?
– Jag har blivit mognare och lugnare, hon får mig att stå med båda fötterna på jorden.

Hur ser du på er framtid?
– Om jag får ett fast jobb i närheten av henne så flyttar jag. Någon gång kommer jag att flytta, men inte just nu. Jag vill ta det lite lugnt, för jag vet att hon inte försvinner. Hon är ju den personen som jag vill gifta mig med och skaffa barn med.

Vill du tips på presenter? Kolla in QX-shop till Alla hjärtans dag.