Friktionträning är så smart att det passar för alla, ung som gammal, tjej som kille.
Friktionsprincipen bygger på att utnyttja kroppens egen tyngd som belastning samtidigt som du arbetar mot golvet eller väggen. Det smarta är att du själv styr muskelbelastningen för varje träningsmoment därför passar friktionsträning både den som är ovan, men även elittränande.

Historik
Inspirationen till Friktions- träning kommer från skridskoåkningen och det isiga underlage, detta har sedan utvecklats ytterligare. Med friktionsträning kan du med hjälp av en handduk träna hela kroppen med ett i stort sett obegränsat antal övningar.

Gratis Hemträning
Friktionsträning är i princip en gratis träningsprodukt som passar alla, motionären och idrottaren och du kan på ett smart sätt sätta ihop program utifrån dina fysiska förmåga och nivå.

Var och när du vill
Det smarta med friktionsträning är att du i princip kan träna var och när du vill. Även de olika golvens strukturer kommer att ge dig variation på hur du kan träna, det är positivt, på så sätt får du automatiskt variation i din träning.
Med friktionsträning kan du träna:
Styrka & Kondition
Balans & Bålstabilitet
Koordination
Rörlighet & Smidighet
Antal repetitioner:
Utför alla övningar till trötthet för att på så sätt träna musklerna maximalt.

Övningar

Bröst Flyes

Sidoutfall –
Du tränar lårets fram- och baksida, höft- och sätesmuskulaturen.

Utgångsposition
Stå upprätt med en god hållning och blicken riktad framåt. Placera fötterna i höftbredd med ena foten på ”LAPPEN” och med armarna utmed sidan av kroppen.

Utförande
Stå på höger ben och pressa ut höger fot och sträck ut vänster till sträckt ben så det främre benet är cirka 90 grader. Samtidigt som du lutar över kroppen framåt något .
Arbeta tillbaka till startposition och byt ben.

Bröst Flyes –
Du tränar bröstmuskulaturen och bål.

Utgångsposition
Ligg ner raklång på underlaget på mage med tårna tätt ihop på golvet. Placera underarmarna på varsin ”LAPP” något bredare än axelbrett. Blicken är riktad nedåt.

Utförande
Spänn hela kroppen pressa underarmarna och ”LAPPARNA” långsamt utåt och vänd rörelsen inåt genom trycka/dra lapparna så att underarmarna är under axlarna.

Bröst Flyes

Planka – Pik
Du tränar mage och bål.

Utgångsposition
Placera fötterna i höftbredd på ”LAPPEN” på golvet och händerna något bredare än axelbrett. Blicken är riktad nedåt. Ryggen är rak och benen är rak likt en planka

Utförande
Spänn hela kroppen och lyft/dra fötterna under dig med raka ben långsamt mot underlaget, bromsa och skjut upp rumpan mot taket. Arbeta tillbaka till startposition.