Mathias Holmgren slog igenom i tv-programmet Fame Factory och fick en megahit med låten Något som kan hända (2002). Karriären tog fart och Mathias tog plats i Barbados när Magnus Carlsson lämnade bandet. Mathias tävlade med Barbados i Melodifestivalen 2003 med Bye Bye. Och som soloartist med Långt bortom tid och rum 2005.

Men i ett inlägg på Facebook idag berättar Mathias om sitt destruktiva leverne genom åren.

”Jag kommer att för första gången prata om detta offentligt i Alkispodden. Jag vill med egna ord berätta utan snygga omskrivningar eller bortskämtande, dra av plåstret helt enkelt och hoppas på en större diskussion och öppenhet om denna folksjukdom som förstör så många människors liv”.

Mathias skriver att han vågade ta steget till en stor livsförändring efter flera år av bakfylla och ångest.

”För några år sedan såg mina kvällar rätt annorlunda ut. Lyckan var kylen fylld med nyinköpt (helst billiga tax-free-flak) öl, några dunkar vin och kanske nån starkare sprit, att ha som shots. Youtube-klipp, telefonprat och kolla sociala medier och dejtingappar. Gärna lägga upp nåt hjärndött inlägg också, som jag alltid hade panik av dagen efter och rätt ofta raderade. I kombination med bakfylla och ångest. Nu ser lyckan annorlunda ut.”

Idag är Mathias nykter sedan två år tillbaka.

”Vägen hit har varit enklare än jag trodde men det har krävts hårt arbete, kompromisser, en viss disciplin, undvikande av alltför många risksituationer och stöd. Stöd både professionellt och privat”, skriver Mathias.

Idag är hans liv både ”bättre, behagligare och lugnare”.

”Tråkigare skulle kanske några kunna tycka, men icke. Det är inte tråkigt att må gott i själen, huvudet och hela kroppen. Att somna snabbare än på väldigt länge. Att sova djupare. Att ha mindre ångest. Att vakna klar i huvudet. Varje morgon. Det är inte ett dugg tråkigt att alltid komma ihåg vad jag har sagt och skrivit, att ha kylen fylld med matlådor och nyttigheter istället för öl och cigarettlimpor. Att alltid ha möjlighet att vara i fullt fokus och att ta hand om mig själv. Vara jag till hundra procent tjugofyrasju”, skriver Mathias.

På fredag kan man höra Mathias story i Alkispodden i ett samtal med Johan och Roger. Och den 26 augusti kan man se Mathias berätta sin story i föreläsningen ”Våga” som han håller under Pride Hudik.