Miike Snow släpper ny singel – Genghis Khan!

I Miike Snows senaste singel, Genghis Khan, slår det gnistor mellan skurk och hjälte. QX har pratat med Pontus Winnberg från Miike Snow.

Videon har tydliga James Bond vibbar, fast med en gayromans mellan skurken och hjälten, vad är tanken bakom det?
– Vi hade tjugo olika idéer och detta var den vi valde fram, det doftade Miike Snow om den helt enkelt. Och att hjälten och skurken sen blev kära och blev ett par kändes som en grym idé och en lite oväntad twist, säger Pontus Winnberg.

Varför heter låten Genghis Khan?
– Det är ett uttryck för att någon tappar sin besinning, att man blir förbannad och har svårt att sansa sig. Och det tycker jag att killarna i videon fångar på alla plan.

Vad gillar du själv bäst med låten och musikvideon?
– Jag tycker att låten är sjukt catchig, och videon tycker jag är spot on, bästa vi gjort hittills. Den har en humoraspekt utan att bli plojig.

När tror du att vi får se en gay James Bond på bio?
– Det är en bra fråga, det vore ju en jättebra idé, förhoppningsvis kan vår video inspirera till en gay James Bond. Det hade varit roligt att se, så förhoppningsvis snart.

Vad hoppas ni på att låten ska skicka ut för signaler till hbtq-communityt?
– Vi har alltid haft en stor fanbase inom hbtq, så de är våra buddies. Jag hoppas att gay-communityt tar musikvideon på rätt sätt, som vilken romans som helst.

Vad kan folk förvänta sig för album i mars?
– Det kommer vissa saker som man känner igen, en naturlig uppföljning av senaste skivan, och andra saker har en annan vinkel, så en blandning av det gamla med en ny twist.

Vad har ni på gång framför er?
– Just nu är jag i Berlin och förbereder hela live-biten, vi kommer att åka runt och spela dessa låtar i hela världen. Det är säkert 18 månader det handlar om.

Den 4 mars kommer Miike Snows nya album ut, det heter ”iii” och innehåller tio helt nya låtar, bland annat Genghis Khan. Miike Snow har gjort sig ett namn på musikscenen genom sin elektroniska pop. Nedanför kan du se musikvideon till Genghis Khan.