Söndagsklubben Horse Meat Disco startade på pubben Eagle London i det relativt nydöpta gaymeckat Vauxhall där de hållit till i snart 6 år. Föga förvånande om du lystrat till namnet är att det är disco som gäller här. Dock bör jag förvarna om att ifall du lyssnar på Absolute Seventies från Eva Records blir du kanske en smula förvånad – på Horse Meat är det mest obskyra pärlor som gäller. Dock så smyger sig en del gränsöverskridande klassiker in också, som t ex ”Love Hangover” av Diana Ross. Bra musik kan helt enkelt inte ignoreras.

Filthy Luka och Severino är de två av Horse Meats resident-DJ’s som kommer över till Stockholm nu på lördag. Jag tog ett snack med Luka för att höra om klubbens publik, dess förändringar genom åren och vad de kommer bjuda på när de är på plats.
När jag frågar vem den typiske Horse Meat-besökaren är så får jag ett splittrat svar:
– Vår publik på hemmaplan består av twinkar, björnar, majestätiska homos, transor, nudister, kunniga breeders, soul boys, disco queens och allt däremellan. När vi tar klubben utomlands så attraherar vi alltid en bra mix av gays och straighta, folk som gillar att ha kul.
Blandningen av nostalgiska tillbakablickar såväl som futuristiska visioner är också en förklaring till varför klubben blivit omåttligt populär. Inspirationen till Horse Meat kommer från legendariska New York-hak som The Loft och The Gallery men idéerna har muterats och uppdaterats i och med Londons unika multikulturella nattliv. I början var det mest björnar och alternativa bögar som hängde på Horse Meat, men med åren har discodängan blivit ett vattenhåll för såväl modeelliten som musiknördar.

Ni har hållt på ett tag, vad har varit den största förändringen genom åren?
– Vi har fortsatt på spåret att spela bra musik och att göra en grym klubb, så inte mycket faktiskt. Vi har haft några riktigt bra DJ’s men vi försöker fokusera mer på våra residenter just nu. En Horse Meat Disco-samlings cd kommer snart ut på Strutt/K7 vilket vi är riktigt exalterade över!
På tal om musiken, nu disco och cosmic disco är stort just nu, ta artister som t ex Lindstrøm – är det något ni tagit fasta på?
– Vi gillar mycket av nu-discon, men vi föredrar att spela typiska original från -70 och -80-talet. En del av nu disco-grejerna kan vara lite slätstrukna och vi föredrar det lite mer känslofyllt. Klassisk kvalitetsdisco, house, pop och hi energy, allt det ryms under Horse Meat Discos tak. Vad vi kommer bjuda på i Stockholm berättar jag inte om – kom ner och se själv!
Vart kommer ni bo? Vart ska alla små förhoppningsfulla bögar ta vägen för efterfest?
– Det vet jag faktiskt inte ännu, men finns det några Fredde Ljungberg-look-a-likes; gå före kön!

Slow Blow featuring Horse Meat Disco


Resident DJs på Horse Meat Disco

Horse Meat Disco i QX GayMap