Kelly McGillis gjorde sig ett namn med tre stora filmroller under 1980-talet, som ung, Amish-änka mot Harrisson Ford i Vittne till Mord, Cruises instruktör i Top Gun, och sen som advokaten som försvarade männen som våldtog Jodie Foster i Anklagad. I en intervju med shewired.com säger hon att komma ut-processen har varit ”en pågående process sedan jag var runt 12 år gammal.” Hon lade till: ”Det hände många saker som fick mig övertygad att Gud straffade mig för att jag var gay.” Till dessa saker räknar hon en incident där hon som ung skådespelerska i New York 1982 blev attackerad och vådtagen i in egen lägenhet.

Precis som hennes motspelare i Top Gun, så har hon länge omgärdats av rykten om sin sexualitet, trots två äktenskap – först med Boyd Black och sedan med miljonären Fred Tillian, som hon fick två döttrar tillsammans med innan skilsmässan för snart sju år sedan.

Ända tills nu har hon alltid nekat till att varit gay, trots att ryktet späddes på ytterligare när gästspelade The L-Word för några säsonger sedan.