Saknar du redan stämningen runt Midsommar och tycker du att ”valborgsmässo”-brasor kanske bättre hänger samman med midsommarsolståndet? Då är ett hett tips att ta sig till Köpenhamn nu på tisdag och vara med på det, vide det här laget, traditionella Sankt Hans-firandet i regnbågsfärger på Amager.
Copenhagen Pride och danska hbt-rörelsen LBL ser till att det finns grill på plats och att en bar står öppen. Du tar själv med det du vill grilla såklart! Klockan 16.00 börjar man med en Beach Volley-turnering där alla, oavsett förkunskapet, är välkomna att delta.
Grillen tänds klockan 18.00 och Dj Helle Zebitz spelar loungemusik. Klockan 20 håller LBLs ordförande HC Seidelin det traditionella Båltalet och en timme därefter tänds brasan och Sankt Hans-sången sjungs följt av att A Love You spelar akustisk musik. Det blir jonglör-show av Tore Munch och sedan tar Helle över igen och spelar musik fram till småtimmarna.
För svenskar och finländare blir det en chans till att återuppleva våra Valborgsbrasor med talet till Våren och alla vårsångerna och samtidigt förlänga vårt midsommarfirande ytterligare någon dag.
Självklart öppet för alla och det är gratis.