Till vardags bor Jason Blohm i hipstermeckat Silverlake i Los Angeles och jobbar inom försäkringsbranschen. Han har alltid känt till sitt svenska påbrå från sina morföräldrar och hans mamma gjorde ofta köttbullar, kanelbullar och åt inlagd sill. Jasons morbror kallades till och med ”The Viking”, Det var han som tog Jason under sina vingar när mammans nye man inte gillade Jason.

– Han var en cool motorcykelsnubbe, och min stora förebild, och jag flyttade till honom i Las Vegas under tonåren. Mamma visste att jag var gay men vi pratade aldrig om det. När hon dog för tolv år sedan hade vi aldrig pratat om det.
– Jag vågade inte ens erkänna för mig själv att jag var bög förrän jag var 25. Det var tufft att inse att man gillade killar under en tid då homosexualitet bara nämndes i samma andetag som aids.
Idag är Jason 49 och berättar att han har straighta vänner som inte ens vet att han är gay.
– Jag går inte runt och säger att jag är gay, men om nån frågar svarar jag. Jag tycker det var befriande att komma till Sverige där homosexuella inte bara umgås med andra homos eller bara går på gayställen. Ni låter inte er läggning definiera er.
Han har redan skaffat ett par vänner i Sverige, och älskade att vara med i Allt för Sverige. För honom var det större än han trodde att återknyta till sin historia.
– Jag hade en rätt tuff barndom. Mamma jobbade mycket, vi bodde i ett gänghärjat område och familjen var ex-mormoner som frusits ut av vänner och bekanta för att vi lämnat kyrkan. Jag kände att mina svenska rötter kunde ge mig en identitet jag saknat.
För två år sedan blev Jasons älskade morbror dödligt sjuk och då kom Jason ut för honom. Morbrorn berättade att han länge vetat, att det tagit ett tag att acceptera, men att han älskade Jason oavsett.
– Min morbror var liksom sista länken till mitt förflutna och jag kände att Allt för Sverige kunde ge mig chansen att veta mer. Och det avslut jag aldrig fick med mamma skulle kunna komma om jag utforskade familjens rötter i Sverige.
Jason Blohm fastade för blågul mark så pass mycket att han en dag ser sig pensioneras och bosätta sig här. Han har varit singel i fyra år, sedan han och hans marockanske pojkvän gjorde slut, och känner sig nu redo att slå sig till ro.
– Jag kanske hittar min egen viking, skrattar han.
<b>Hur var det att möta de andra deltagarna i Allt för Sverige?</b>
– De är alla bra människor och de jag kom närmast var Inger Romero och Erica Anderson. Jag tror att Erica och jag tog hål på många fördomar kring hur en transperson och en bög ska se ut, och vara. Jag hoppas att tv-tittarna får samma upplevelse.