Svenska überhunken Alexander Skarsgårds senaste storprojekt vampyr-tv-serien True Blood kommer till Sverige och SVT i höst. Tv-serien som är en av HBO:s nya satsningar är skapad av Alan Ball som även gjort bögfavoriten Six Feet under. True Blood har redan rönt stora framgångar i USA och tv-seriens skådespelare har blivit föremål för många snackisar, däribland superheta Alexander Skarsgård som nu dubbats till Hollywoods nästa stora hunk. Tack vare sin medverkan i serien har han fått en stor fan-skara bland kvinnorna som följer serien, och det är inte många av dem som skulle tacka nej till ett bett av den heta bleka svenska vampyren. Men alla är dock inte lika vänligt inställda till det skandinaviska exportundret. Till exempel har gaybloggaren Perez Hilton hetsat upp sig över Skarsgårds ”bögiga” vaxade bröst, och ställer sig frågan om hunkens hårfria torso är bögigt statement eller bara ett ”europeiskt” uttryck.

Oavsett intresset för Skarsgårds släta kropp så har hans medverkan i True Blood väckt ett stort intresse bland amerikanska fans och bloggare, och hans insats som vikingavampyren Eric Northman har lagt ett exotiskt skimmer över den svenska hunk-skådespelaren.

True Blood, som hakar på den senaste tidens vampyrtrend med filmer som Underworld och Twilight i bakgrunden, handlar om ett gäng vampyrer som nu på grund av att man börjat tillverka syntetiskt blod vill rentvå vampyrernas dåliga rykte som blodsugande mördare, och vinna acceptans och en väg in i det etablerade samhället. Men i den amerikanska småstaden Bon Temps i Louisiana är befolkningen inte lika vänligt inställda till de nya medborgarna utan ställer sig kritiska till deras inträde i samhället. Dock finns det dem som är öppensinnade och nyfikna på de nya vännerna och servitrisen Sookie Stackhouse (Anna Paquin) är en av dem som ställer sig positivt till vampyrernas integration. Speciellt efter att ha mött den snygga 173-åriga vampyren Bill Compton (Stephen Moyer), som tar henne med in i en värld av blod och dekadens. Och det är också i denna värld som den svenskättade überhunkiga vikingavampyren Eric Northman (Alexander Skarsgård) befinner sig…

True Blood har svensk premiär den 26 augusti kl. 22:00 i SVT1 (tid och datum kan dock komma att ändras enligt SVT).