Agneta Fältskog i exklusiv intervju med Lotta Bromé.

Förra veckan var det Frida-vecka i P4 Extra, och den här veckan är det Agneta-vecka. Sångerskorna i ABBA hyllas med andra ord stort hos Lotta Bromé och vi får ta del av material från hela deras sångkarriär, från barndom till senast släppta platta. Och precis som förra veckan då Anni-Frid ”Frida” Lyngstad-Reuss intervjuades så bjuder Lotta på en intervju med veckans huvudperson. Den tidigare så medieskygga Agneta Fältskog svarar väldigt avslappnat och öppet på Lotta Bromés frågor.
Så här svarar hon på frågan om det blir någon ny platta:
– Jag tror att jag har gjort min mest kreativa period, jag har ju den bakom mig. Jag har ju idéer ibland, sen lägger jag det på hyllan på något vis.
Hon fortsätter:
– Vi har ju gjort så otroligt mycket, både Frida och jag, både med Abba och som soloartister, och det är svårt att hitta en ny infallsvinkel, nåt man skulle känna sig motiverad att göra.
Agneta berättar att hon har varit inne på att göra något med svenska folkvisor, men hon kommer inte till skott och hittar inte tiden. Hon håller med Lotta om att det kan finnas vissa krav på henne, då hon är en levande legendar, men de kraven skulle inte stoppa henne om hon var tillräckligt motiverad.
Sångerskan berättar också att hon fortfarande är blyg, och har svårt att, ”visa upp sig”. Hon berättar att hon alltid gillat studioarbetet bättre än att stå på scenen. Agneta vet med sig att hon sällan är med i offentliga ABBA-sammanhang och anledningen är inte att hon inte vill, utan att det ”kostar på lite grann”, som hon uttrycker det.
När hon får välja en favorit bland sina egna låtar så tar hon ”Då finns du hos mig”, och visst lyssnar hon på sig själv. Då hon har lite lågt självförtroende sätter hon på musik som hon spelat in tidigare och tänker att ”ja, det här var ju bra i alla fall”.
Och det är klart att även ABBA åker på hemma hos Agneta Fältskog:
– Man förstår vad det är folk har fastnat för. Vi gav ju allt, just den här energin. Våra röster var ju på topp, och det vi presterade kommer alltid att låta bra, det finns inte mycket att anmärka på där…

Intervjun med Frida kan ni höra HÄR, och Agneta-intervjun sänds som sagt i morgon kl 14.15 i P4 Extra hos Lotta Bromé.