När lördagsklubben Libra på Kolingsborg öppnade i våras med tyngre house på stora golvet var varje lördag fullsatt. Förutom det tyngre housegolvet så bestod Libra av Panoramabaren där det spelades en mer vocal och hits-betonad dansmusik. Men när konkurrenten Zipper slog upp portarna skedde en omförflyttning av lördagspubliken. Den grupp som gillar tyngre house har inte riktigt räckt till för att fortsatt fylla Libra.
För några lördagar sedan gjorde Libra en rockad på dansgolven för att vinna tillbaks de som föredrar vocal-house och hits, men satsningen har inte sett ut att räcka till.
– Vi vill kunna stå för konceptet Libra, säger Kent ”Bernhard” Bernhardsson till QX. Och för att det skall fungera så tror vi på att istället göra en storformatsklubb då och då.
Så höstens lördagar har nu bokats in för andra klubbar mixat med Libra. Nu på lördag blir därmed sista för de reguljära lördagarna och då satsar klubbägarna Bernhard och Peter extra.
Emma och Marcus Stork kör på mainfloor, berättar Peter. I Panoramabaren kommer Jonas Lindevik att spela och i kuddrummet/källaren så kommer Dr Beat och Dj Fagmaster att spela ihop med Jean Skarstedt och Wiktor.
Back to basic helt enkelt och en försmak av deras första Libra som storformatsklubb den 31 oktober. Då med femöppet. Den natten blir ett samarbete med Post Op/Jean Skarstedt, så som under Pride-lördagen. Förutom musik blir det modeshow med en het fransk designer och en uppsjö modeller.
Libra har sökt permanent femtillstånd men trilskande Södermalmspolisen har satt käppar i hjulet med hänvisning till nattlivet kring Slussen. Med sin något egna logik menar man att det är bättre att Libra stänger tre, samtidigt med alla andra ställen, för att minska folklivet på gatan….
Att lördagarna efter denna helg inte alltid blir gayklubben Libra betyder dock inte att dörrarna därmed stängs för gayfolket.
– Vi kommer alltid att vara gayvänliga på lördagar med inriktning på elektronisk musik, säger Kent ”Bernhard” Bernhardsson. HBT-publiken som gillar musiken och klubbarna är självklart alltid välkomna och våra medlemskort kommer att gälla som vanligt.

Förutom lördagarna drivet Bernhard och Peter även den populära fredagsklubben Paradise med show blandat med schlager och hits.