Att det är bra att hålla sina vänner nära men sina konkurrenter ännu närmre, bevisade Madonna än en gång då hon i helgen slöt upp bakom Lady Gaga för att stötta henne i en sketch i amerikanska Saturday Night Live. Och det grupphångel mellan Madonna, Lady Gaga och övriga sketch-deltagare som avslutar sekvensen blev snabbt en snackis i amerikanska medier och bloggar.

Sketchen går ut på ett Madonna och Lady Gaga ska uppträda i ett nummer tillsammans i det fejkade MTV-programet ”Deep House Dish” lett av den påhittade house-gurun Thompson. De båda divorna är iklädda domninatrix-liknande utstyrslar och inleder numret med en tam och tafatt dans. Ganska snabbt spårar numret dock ur och Madonna och Lady Gaga börjar att ”tjej-bråka” genom att dra varandra i håret och knuffas. Det slutar med att Thompson tvingas gå emellan dem och be de båda pop-ikonerna att ”kyssas och bli sams”, vilket de också gör med honom emellan sig.

Detta är inte första gången som Madonna dyker upp i ett humoristiskt pop-sammanhang för att stötta nykomna artisters karriärer, och det är heller inte första gången hon kysser en kvinnlig kollega. Redan 2003 dök Madonna upp på MTV Video Music Awards-galan där hon tillsammans med Britney Spears och Christina Auguilera uppträdde i en gemensam tolkning av ”Like A Virgin”. I numret, där Madonna är utklädd till brudgum, försöker hon vinna de båda pop-brudarnas gunst genom att uppvakta dem med sin sång. Madonna väljer slutligen Britney till sin brud och kysser henne också under slutsekvensen av numret, och kyssen blev genast legendförklarad. Och nu har Madonna alltså gjort det igen.

Men huruvida Madonnas tjejhånglande ska betraktas som en hyllningsceremoni för att visa att facklan går vidare till nästa poppikon eller om det är dödskyssen hon utdelat till både Britney Spears och Lady Gaga återstår dock att se…

Se flerbilder och info om Saturday Night Live här:
nbc.com/saturday-night-live

Se det legendariska Madonna- och Britney-kyssen här: