Efter de extrema framgångarna med sitt debutalbum The Fame släpper Lady Gaga nu en deluxversion av albumet kallat The Fame Monster. Den nya versionen av albumet innehåller förutom de ursprungliga femton spåren också ytterligare 8 nya spår, däribland låten Telephone där också Beyoncé medverkar. Men första singeln från The Fame Monster blir den redan stora monsterhiten Bad Romance. Och till den nya singeln släpps ännu en av Gagas episka videos, som går i samma absurda och kitschiga stil som hennes tidigare ikon-artade succévideos till låtarna Poker Face och Paparazzi.

Den nya videon utspelar sig på ett futuristiskt romerskt, eller ryskt, badhus och går ut på att en motvillig Lady Gaga ska auktioneras ut till en av badhusets manliga besökare. Auktionsvinnaren får dock mer än vad han önskar då han ska konsumera sitt pris.
Stilen i videon är återigen inspirerad av den samtida high-fashion-kulturen, och som några modereferenser kan nämnas att omgivningarna, med upplyst golv och tak, och mötet mellan futurism och rokoko, är inspirerad av Dolce&Gabbans höstkampanj 2003, som gick i samma futuristiska stil. Och i videon bär Lady Gaga också en metallisk heldräkt och flertalet spektakulära och redan mycket omdiskuterade skor från Alexander McQueens vårkollektion 2010. Låten Bad Romance premiärspelades dessutom på Alexander McQueens visning, så kanske att vi kan förvänta oss att se mer av deras samarbete framöver.

Lady Gagas The Fame Monster släpps i Sverige den 25:e november.



Se videon till Bad Romance här: