[email protected]n har blivit något av en institution i London där många av de allra största artisterna uppträder. Genom åren har alla från Lady Gaga till Spice Girls och Donna Summer haft spelningar här och i förra veckan skulle Mika ha sjungit om han inte skadat benet. För Agnes är det inte första spelningen på [email protected], hon var här så sent som i maj. Dansant discopop levererat av en snygg brud i lyxförpackning verkar gå hem bland de anglosaxiska bögarna. Men vad har Agnes för relation till gayvärlden egentligen?

– Jag har alltid tyckt om att dansa på gayklubbar just för att det är så skön stämning. Att sen få stå och uppträda på gayklubbar är ännu bättre. Det finns ingen bättre publik.

Agnes tror även att det är blandningen av upptempolåtarna med glitter och glamour som gör att det är så många homosexuella som tycker om hennes musik. Sedan hennes singel ”Release Me” lanserades utanför Sveriges gränser tidigare i våras har den spelats på högvarv runt om i världen. I Storbritannien nådde den i somras som bäst en tredjeplats på nedladdningslistan och i USA toppade singeln nyligen billboardlistan för dans- och klubbmusik. Agnes börjar göra sig ett namn utomlands, något som själv sammanfattar med två ord; helt fantastiskt.

– Det är otroligt kul att det har gått så bra. Jag har jobbat stenhårt för det här och kommer att fortsätta göra så i framtiden.

Trots rykten här i veckan om att Agnes dejtar artisten och låtskrivaren Vincent Pontare säger hon till mig att hon är singel. Vad som stämmer vet nog bara Agnes och Vincent, men hon berättar att en del tjejer brukar stöta på henne också.

– Det har hänt några gånger och jag blev bara hedrad.

Strax innan två bryter publiken ut i jubel när Agnes kliver ut på scen. Iklädd samma gulddräkt hon hade på sig tidigare i år under Melodifestivalen river hon av ”On and On”. Låten har ännu inte släppts på den engelska marknaden och publiken kan trots en del tappra försök inte riktigt sjunga med. Agnes följer upp med just ”Love Love Love” innan tonerna till låten alla har väntat på pumpar ut genom högtalarna. ”Release me”. Nu kommer publiken igång på allvar och försöker med blandad framgång efterhärma de höga tonerna.

– It is so hot in here! skriker Agnes från scen.

Och det är verkligen varmt. Men hon skulle lika gärna kunna prata om sig själv där hon står på scen och ser ut som en svensk version av Beyonce. Som avslutning på spelningen väljer Agnes att sjunga upptempoversionen av ”I Need You Now” som släpptes som singel här i Storbritannien tidigare i veckan. Det märks att de flesta än så länge mest känner till ”Release Me” och inte riktigt vet vem som ligger bakom själva låten. Men med tanke på Agnes röst, utseende och utstrålning borde det bara vara en tidsfråga innan även hennes namn är på allas läppar.Agnes på G-A-Ys scen i lördags
Agnes på G-A-Ys scen i lördags