I månader har han väntat på att första avsnittet av Expedition: Robinson ska visas, utan att få prata om vare sig kräkattacken på havet eller att han var den förste som röstades ut. Idag är Jonny Cizmic, 35, tillbaka på sitt jobb som säljare på Skånska Dagbladet och väntar på att mediestormen ska blåsa över.

Innan Robinson talade du om att testa dina gränser och att vara en förebild för hbtq-världen. Vad hände egentligen?
– Jag blev dålig. Jag var åksjuk redan på väg från flyget. Vi satt åtta killar i en liten minibuss på kringelkrokvägar. Jag hoppades att båtturen inte skulle vara så lång, men så blev det inte. Vi hade ingen tidsuppfattning, men den tog alltifrån 14 till 20 timmar. Sen försökte jag återhämta mig så gott jag kunde, men när jag väl var tillbaka tyckte väl de andra grabbarna att det inte räckte. Men jag har släppt det. Allt som hände i somras är historia.

Att röstas ut först kan tära på psyket, tidigare deltagare har till och med begått självmord, hur var det för dig?
– En kollega berättade idag om hur han hade kört in i en lyktstolpe med bilen och den känslan han beskrev, just stunden innan, när han tappade kontrollen och visste att han skulle råka illa ut, så kändes det. Men jag ville aldrig ta mitt liv, som det står i vissa tidningar.

Jonny Cizmic jobbar även som DJ och är en del av dragshowgruppen Cabaret Moulin på Club Wonk i Malmö. När han gick ut i helgen efter avsnittet sänts, var han nervös.

– Klart att man var rädd. Man tänkte att nu kommer folk att peka finger och säga att ”bu, du kräktes i nationell tv”. Men det var mest positiva kommentarer. Jag har fått några grova påhopp på min blogg, där folk säger att jag är en skam för alla bögar, men jag försöker att gå vidare och inte överanalysera. De kommentarerna hade funnits även om jag vunnit. Man kan inte vara älskad av alla.

Vad fick du ut av ditt Robinson-äventyr?
– Svår fråga. Jag åkte ju dit för att testa mina gränser och fick bevis på att det inte gick så bra. Det är lite tråkigt, och jag skulle aldrig söka igen. Nu väntar jag på att den här lilla, lilla mediestormen ska blåsa över.

När åker du båt nästa gång?
– I december ska jag på julmässan i Lübeck. Men då ska jag åka en ordentlig färja och inte en dieselluktande båt i Karibien.