Adam Lambert, som i maj slutade tvåa i American Idol, var igår på American Music Awards för att framföra låten For your entertainment som släpptes samma dag.

På förhand hade öppet homosexuella ”Glambert” lovat en sexig föreställning, och han avslutade sin spelning med att tungkyssa sin keyboardist och jucka en bakgrundsdansare i ansiktet.

Rolling Stones hemsida rasar många läsare mot uppträdandet som beskrivs som ”vidrigt” och Lambert kallas bland annat för ”sjukt missfoster”.

– Jag tycker att det finns mycket hyckleri i underhållningsbranschen, säger Adam Lambert till Rolling Stone. Kvinnliga konstnärer har tänjt gränserna för sexualitet i åratal, men så fort en man gör något liknande så flippar alla ut. Vi lever år 2009, det är dags att ta lite chanser, våga vara lite modigare och öppna folks ögon.

Galan sändes live på USA:s östkust, och eftersändes några timmar senare på västkusten. Då hade TV-bolaget ABC valt att censurera då Adam Lambert simulerar oralsex med en av sina bakgrundsdansare. På det svarade den tidigare Idolstjärnan:

– Man censurerade inte Britney och Madonna när de hånglade på scenen, och syftade på superstjärnornas flatkyss på 2003 års MTV-gala.