Avdankade schlagerdrottningar i julshow

Restaurang Glasklart i Malmö har sedan 2003 ordnat en julshow i sina lokaler med 38 meter i tak och panorama mot Öresund. Förra året uppträdde Fredrik Kempe med sångare och akrobater. Han bads komma tillbaka nästa år, med något ”annorlunda”.

Torsdagen 26 november kommer han tillbaka, med Diamond Dogs som, klädda som Fredriks ”egna” flickor – Charlotte Perelli, Sarah Dawn Finer och Malena Ernman.

– Och jag sjunger en massa själv, även om jag mimar till mig själv i vissa nummer för att skapa rätt dragshowkänsla. Jag vet att After Dark gjorde en show med Jan Malmsjö på 70-eller 80-talet, men annars tror jag inte att någon har blandat dragshow och sång på det här sättet.

Showen utspelar sig 2019, då allt har gått åt skogen för såväl schlagerdrottningarna som Kempe. Originalartisterna har själva spelat in nya versioner av sina hits för drugorna att mima till.

– De bjuder verkligen på sig själva. I showen är det tio år sedan någon av oss hade en hit, så vi har slagit oss samman i ett underhållningspaket och turnerar runt, sådär som man måste göra när man inte klarar sig själv längre.

Har Charlotte fortfarande bara två låtar?
– Haha, eftersom alla har haft musikalisk blockering sedan 2009, så har vi de låtar vi har idag.

Vilka är bäst på sen – originalen eller drugorna?
– Det var en väldigt svår fråga. Jag älskar Charlotte, Malena och Sarah, de är fantastiska på scenen. Det här är något annorlunda, och jag tycker att Diamond Dodgs är bäst på det de gör, ananrs hade jag inte kontaktat dem.

Glasklart säger sig ha den bästa julshowen i Sverige, är det det?
– Jag har knappt sett några julshower, men jag kan säga att det här i alla fall är en annorlunda julshow. Vi kör i 80 minuter och bjuder på oss själva, det finns plats för 500 i publiken och det mesta börjar sälja slut. Så det känns bra.

Showen spelas fram till den 18 december.