Föreningen Motkultur och RFSL Nyköping i samarbete med Slakthuset och ABF Nyköping en kväll av musik och gemenskap – mot homofobi och intolerans och för mångfald. För att uppmärksamma Internationella aidsdagen den 1 december hålls föreläsningar i ämnet och allt överskott går till Posithiva Gruppens Stödfond.

– Lokalen rymmer bara 60 personer. Lyckas vi fylla lokalen kan vi dra in minst 1500 kronor. Sedan kan vi hoppas på mer men det är första gången vi kör ett sånt har musikevenemang i vår lokal så vi får se hur många vi lyckas locka hit, säger Eva Ogenborg, ordförande i RFSL Nyköping.

Posithiva gruppen är en förening för hivpositiva män som har sex med män. 1500 kronor skulle räcka till ungefär två seminarier för föreningens ca 1800 medlemmar.

– Pengarna kan också gå till vårt arbete med att sprida information kring HIV och aids, där vi bland annat besöker skolor, säger Johannes B, ordförande i Posithiva gruppen.

RFSL Nyköping utlovar flera liveband, information om hbt-personers rättigheter i olika delar av världen, billig mat för såväl vegan som vegetarian och köttätare, kondomeri, punkdistro och efterhäng med DJ Loretta.

På scenen kl. 18.00-22.00:
Freedoom (med melodiös hardcore från Portugal)
New Foundation (lokal alternativrock)
Project Hopeless (anarkopunk från Malmö)
Motorbreath (kängpunk från Göteborg)
Super Hot Giant Alien (nystartat lokalt indie-popband)
The ”insert famous band name here” rip off experience (lokal funk/exprimentell)
DJ Loretta sköter sedan efterhängsmusiken.

Entré: 50 kr (30 kr för medlemmar i RFSL eller Motkultur)
varav 20 kr går direkt till PGs Stödfond*