Orsaken är att kanalen som sände galan, ABC, fick ta emot över 1500 klagomål över stjärnans upptåg under galan. Även en mängd personer hörde av sig till organisationen Parents Television Council, uppger nyhetsbyrån AP.

– Med tanke på hans kontroversiella uppträdande på American Music Awards så var vi oroliga för att sända ut något liknande innehåll så tidigt på morgonen, säger en taleskvinna för tv-kanalen ABC.

Lambert, som är öppet homosexuell, vägrar be om ursäkt för sitt uppträdande. I ett radioprogram berättade han att han ”förstår” men ifrågasätter ”Good Morning Americas” beslut. Han tycker det är ett tecken på dubbelmoral att tjejer får kyssa varandra på scen, men så fort två killar gör samma sak blir det moralpanik.

Det konkurrerande tv-bolaget CBS passade på och utnyttja situationen och bokade in Adam Lambert till The Early Show istället. I morse framträdde i morgonprogrammet och berättade att kyssen var improviserad och inte något de hade repeterat innan och att han blev tagen av stunden.

– Jag har en förmåga att dela folks åsikter, kommenterade han leende turbulensen kring sina tv-framträdanden.