Göteborgska rockbandet bandet Dismissed består av Johan, trummor, Freddie, gitarr, Linus, bas och Tor, sång. De kom med i Mello efter att Ola Salo hade skrivit en låt som blev Melodifestivals-aktuell, och Christer Björkman tipsade då honom om Dismissed.  Ola gillade bandet och de gillade låten, och på den vägen är det. Nu står de på scenen i Melodifestivalen 2017:s andra deltävling.

Är Melodifestivalen en dröm för er som band?
– Det är ju en dröm att nå ut till så många människor som möjligt. Den här typen av exponering är ju svårt att föreställa sig. Det är fantastisk att vara här.

Berätta om er visuella stil, en del benämner det som drag men det känns inte rätt..
– Nej, precis.  Det är inte drag, vi är dom vi vill vara bara. Det är som en utekväll när man bara vill vara extra fin och klä upp sig. Till vardags är det lite mindre, inte lika maxat som vid ett sånt här tillfälle. Vi gillar samma grejer och brinner för samma saker.

Ni presenterades idag som ett band som brinner för HBTQ-frågor, på vilket sätt gör ni det?
– Vi strävar efter öppenhet i samhället, det är vår kärna i det vi gör. Vi engagerar oss genom att vara förebilder, men är inga politiker. Vi är förebilder för våra yngre jag. Normbrytare på ett sätt.

Vilken HBTQ- bokstav är mest Dismissed?
– Q. Rent spontant så är det Q, men alla de andra får gärna också vara med.

Vad kan ni säga om låten?
– Det är coolare arenarock, ganska fläskig. Den handlar om kraften som uppstår när människor går samman för att uppnå ett mål. Att det är svårt att förändra världen ensam.

Vilka artister är era förebilder?
– St Vincent, Dolores Haze, David Bowie och The Ark.