Hur mår Vattumannen då? Loreen öppnar intervjun med en motfråga som bevisar att hon har koll på den hon ska intervjuas av. Och detta genom ett stjärntecken så klart. Vårt älskade ESC-vinnarväsen från 2012, Loreen, är tillbaka i festivalen för tredje gången och nu med en låt skriven av henne själv och Joy och Linnea Deb, Anton Hård af Segerstad (You, Heroes, My Heart Wants Me Dead, Don´t Worry).
Vad fick dig att ställa upp igen?
– Jag har någonting att berätta, det är min drivkraft. Jag kände att jag måste ta mitt ansvar som kreatör. för det är så mycket som händer i världen. Det är galet. Jag bestämde mig faktiskt för att vara med bara för någon dag sedan. Det är ju en karusell, som tar mycket energi så jag var lite fram och tillbaka om jag skulle vara med igen.
Vad talade emot att inte vara med?
– Det är väldigt mycket jobb. Och jag som perfektionist är väldigt noggrann med att allt ska bli så bra som möjligt och att jag förmedlar det jag vill förmedla. Så det inte blir något missförstånd eftersom låten heter just Statement.
Vad är det för typ av låt?
– Det är INTE Euphoria, den är mer ”gritty”, mycket råare, mer avskalad, men väldigt powerful röstmässigt. För att få fram den känslan man vill i refrängen kan man inte hålla tillbaka. Jag tänker på Nirvanas Smells Like Teen Spirit…