Från och med idag kan ni se den norska teen-serien Skam på SVT Play. Serien har blivit en stor succé i hemlandet och har även framgångsrikt visats i Danmark. Skam handlar om ett gäng norska ungdomar i 15-16-årsåldern  som går på Hartvig Nissens videregående skola i Oslo. Skådespelarnas karaktärer har även fått liv i sociala medier som på Facebook och Instagram, där de samlat på sig många följare. Skådespelarna har knappt heller gett några intervjuer just för att upprätthålla illusionen om att Skams karaktärer är ”på riktigt”.

Serien har hyllats som väldigt verklighetstrogen och senast idag plussade Aftonbladets Markus Larsson den. Skam tar upp tonårssaker som problem med pojk- och flickvänner, kompisbråk, betyg och äldre elevers påverkan.

Så är det nåt regnbåge i Skam då? Ja. En en av huvudfigurernas, Noora, bästa kompis Eskil är visserligen gay. Men det är en annan manlig karaktär som med tiden får en större homorelaterad story då det i ett avsnitt i säsong ett visar sig att han har kollat på bögporr i mobilen…

Se Skam här!