.
I veckan toppade duons version av Halleluja den svenska iTuneslistan, och videon från insamlingsprogrammet har redan setts av miljontals tittare på YouTube.
– Justin bjöd in mig när han blev tillfrågad om att medverka i galan och det kändes självklart, berättar Matt Morris i en videointervju för bloggen arjanwrites. Att pengarna från all försäljning av låten går direkt till att hjälpa de utsatta på Haiti menar Matt är oerhört viktigt. Men att deras duett skulle ge honom så enormt mycket uppmärksamhet hade han inte räknat med.
Matts popularitet exploderade nämligen efter tv-insamlingen och ett framträdande i Ellen DeGeneres pratshow genererade tusentals ”twitter”-följare och vänskapsförfrågningar på facebook.
Singer/songwriterkillen Matt, 30, har precis som Justin (och Christina Aguilera och Britney) varit med i amerikanska barnprogrammet The Mickey Mouse Club som barn. Han har mest gjort sig känd som låtskrivare åt artister som Kelly Clarkson, och just Christina Aguilera och Justin Timberlake. Men efter att ha hållit sig i bakgrunden ett tag och bara släppt musik på små skivbolag, har han nu börjat satsa på att få ut musiken brett. Nya plattan ”When Everything Breaks Open” släpptes i början av januari.
Matt har aldrig smugit med att han är bög och gifte sig med sin kille Sean så snart homoäktenskap blev tillåtna i Kalifornien.
– När grundläggande element i livet, som kärlek, blir politiska, så måste du ha en politisk röst. Du behöver inte vara högljudd, det viktigaste är att du är sann mot dig själv och följer ditt hjärta, säger Matt i en intervju med The Huffington Post angående valet att ingå äktenskap.

Hitta mer om och med Matt Morris här