04.00) Gissa vem som dansade hela festen, vimlade med ALLA och gick SIST från festen. Maria Montazami.

00.25) Nu går jag ut och kollar vad som händer på efterfesten.

00.16) Babsan är stjärna här inne backstage. Dricker vin och håller hov i sin rosa peruk.

00.14) Nu är det fullt med folk i greenroom. Vi ska ladda upp lite bilder här… Sen ska jag ut och kolla in festen.

23.52) Galan är slut. Nu börjar efterfesten!

23.48) Agnes sjunger om det som hela galan handlar om: Love, love, love.

23.46) Nu närmar vi oss slutet. Petra ber alla deltagare att komma upp på scenen.

23.44) Reinfeldt delar ut pris för årets homo till Mariette Hansson.

23.43) Reinfeldt är enormt stolt och glad för att vara här. ”Det var på tiden”, säger han. Nu läser han upp vilka som är nominerade till årets homo/bi.

23.41) Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt is in da house.

23.40) Ok nu händer något som aldrig hänt tidigare på en GayGala.

23.39) Petra delar ut pris till årets svenska låt. Vi har sett henne här tidigare i kväll. Ska jag säga vem det är? Snälla, snälla… Just det. Caroline af Ugglas. Hon säger nu i tacktalet att hon är en jävligt bra förlorare. Men en ännu bättre vinnare!

23.37) Inte ens de andra gästerna eller de här bak i greenroom vet vem som ska komma.

23.26) Tror ni att ni har sett kvällens största gäst? Då har ni fel.

23.35) Malena Ernman gör en duett med Fredrik Kempe.

23.34) Oooh ohhh ohhh ohhhh aaaahhh ahh… Can you keep a secret? Vem är på scenen?

23.32) Blir pussad på av Vanessa. I greenroom alltså. Sånt sker bara bakom scenen.

23.31) Och nu är även gruppen på scenen. Alcazar. Låten är Stay the night.

23.30) Discoljus på scenen.

23.26) ”Snälla, snälla.” Caroline af Ugglas är på scenen.

23.24) Ni-na-ni-na-ni-na-ni-na… Ja just det. Boktips. Petra. Anna Book. Ni kan det här nu.

23.22) Tobias Karlsson och Agneta Sjödin är nu på scenen och delar ut pris till årets artist som är Agnes. Agnes är het i år. I fredags vann hon pris på ELLE-galan för årets bäst klädda artist. Hon håller tacktalet nu. ”Jag är superglad, tack så hemskt mycket!”

23.20) Min redaktörskollega Ronny har tagit en väldigt rolig bild på mig och sångerskan som befinner sig här i greenroom. Vi spänner våra biceps. Mina var störst.

23.17) Leo och Vanessa delar ut pris till årets gayställe som är Zipper Stockholm. Kayo håller tacktalet nu.

23.15) Transsexuella Leo och Vanessa är nästa prisutdelare som kommer ut på scenen. För tio år sedan var Leo än kvinna och Vanessa var en man. Nu har de korrigerat sina kön och Leo är man och Vanessa är kvinna.

23.09) Samtidigt i greenroom: En tjej som var med i senaste numret av QX är på väg ut på scenen tillsammans med en kille… Och in i greenroom kommer en lång, ståtlig och vältränad blondin i en fantastisk svart klänning.

23.07) Nu står duon på scenen. De är så nära att de går under ett namn: SeanMagnus.

23.02) Och årets hederspris går till Mohammed och Cherin från dokumentären Sämre än djur. Filmklipp visas. När Cherin kommer ut och tar emot priset stampar publiken i golvet, klappar i händerna och jublar. Det är få som har vågat komma ut offentligt trots att de blivit hotade till livet – av sin egna familj. Så alla heder till Mohammed och Cherin.

23.00) Anders Öhrman, QX:s chefredaktör, har nu kommit ut på scenen för att dela ut kvällens kanske viktigaste pris. Årets hederspris.

22.57) Petra delar nu ut en massa priser. Årets film till Män som hatar kvinnor, Gretas får Göteborgspriset, Wonk får Öresundspriset och pris för utländska låt som är den kanske mest spelade på klubbarna den senaste tiden: Bad Romance med Lady Gaga.

22.54) Petra är ute i publiken igen och snackar, bla bla bla bla… Beatrice Ask… ja där är du ja… Sarah Dawn Finer… bla bla bla… Petra säger att medan Sarah åkte taxi hit så fick hon själv ro hit – i en av hennes kupor.

22.53) I greenroom två herrar som snart ska ut och sjunga… en slags duo kan man säga.

22.50) Mark har delat ut priset årets vi älskar dig. Vem det gick till? Maria Montazami. Hon står på scenen och tackar nu.

22.48) ”Forskning har visat att genomsnittslängden på ett bögförhållande är 12 minuter. Flatornas förhållanden är lite längre. De måste läsa Karin Boye för varandra först.” Läs det där med finsk brytning så vet du hur det låter på scenen nu när Mark Levengood har intagit den.

22.46) Agnes har tre dansare med sig på scenen. De är skitduktiga. Har sett dem värma upp här bakom under kvällen. De har snurrat på ryggen och på huvudet och på jag-vet-inte-vad medan jag har suttit här och skrivit.

22.44) Nu på scenen ikapp med publikens handklappande: Agnes som sjunger Release me. Vet inte riktigt vad som hörs mest just nu, publiken eller Agnes. Dom slutar liksom aldrig klappa och jubla.

22.43) Petra Mede leker ni-na-ni-na igen och läser lite mer ur Anna Books bok. Samtidigt trippar Pernilla Wahlgren runt i greenroom. Hon har tydligen glömt något.

22.41) Rolf är lycklig för priset. Han säger att de har varit en stor ära att överhuvudtaget bli nominerad. Rollen som Edna har lärt honom massor om kvinnor som han aldrig har känt till. Han har suttit med alla kvinnor i fikarummet och han har fått en ny insyn i kvinnors liv som han är väldigt glad för.

22.40) Graaf-duon delar nu ut pris för årets drag till Rolf Lassgård för Edna Turnblad i Hairspray.

22.37) Babsan säger att det är bra för Cirkus att han har druckit två flaskor vin. Lindarw tycker att det kanske är sämre för honom själv. Lindarw tackar nu QX redaktionen som har gjort så mycket för gayvärlden och säger att om han skulle delat ut ett hederspris så skulle det ha gått till Jon Voss. Jubel jubel jubel från publiken.

22.34) Systrarna Graaf på scenen. De delar ut pris till årets duo som är Christer Lindarw och Babsan.

22.31) Pernilla och Jessica delar ut priset för årets radiostjärna till Lotta Bromé. Lotta tackar alla QX läsare och alla som har röstat och sin redaktion och sin flickvän Camilla med orden ”Puss, jag älskar dig.”

22.28) Pernilla Wahlgren och Jessica Andersson är nästa prisutdelare. Pernillas färgglada högklackade gör sig lika bra på scenen som de gjorde i greenroom.

22.23) Händer inte så mycket i greenroom nu. Edward af Sillén som är med och jobbar med galan har kommit in och hetsäter en macka. I övrigt är det lugnt. Siw sjunger en till låt därute.

22.21) Siw Malmqvist uppträder.

22.19) … och delar därför ut pris till årets hetero som är Noomi Rapace. Noomi har tagit storslam i år som årets bästa kvinnliga skådespelare på Guldbaggegalan och årets bäst klädda skådespelare på ELLE-galan. Priset som årets hetero kan Noomi tyvärr inte ta emot live här ikväll då hon är bortrest på jobb men hon tackar via video.

22.18) Vad har Sissela, Mona och Annika gemensamt? Jo. Alla har kommit ut. Som heterosexuella…

22.16) Sissela Kyle, Mona Sahlin och Annika Lantz kommer ut på scenen för att dela ut ett pris…

22.13) Ni-na-ni-na-ni-na… Petra Mede leker boktipset. Hon läser högt ur Anna Books bok.

22.10) Lill-Babs delar ut pris till årets tv-program som är Svenska Hollywoodfruar. Publiken verkar vara nöjda med valet. Maria kommer ut på scenen igen och publiken jublar lika mycket igen.

22.04) Lill-Babs delar ut pris till årets tv-stjärna som är Petra Mede. En överraskad Petra kommer ut och tackar och säger att hon inte alls var förberedd på detta.

22.01) Lill-Babs dyker upp, publiken jublar och sjunger ikapp till Leva livet.

21.54) Mariette Hansson kommer ut på scenen och sjunger Ängeln i rummet.

21.49) Petra snackar med publiken om vem som kan tänkas bli årets homo. Blir det Fredrik Eklund, fd porrskådis numera stjärnmäklare, Eva Brunne, biskop, Lotta Bromé, radioprogramledare, Mariette Hansson, sångerska, eller Peter Häggström, friidrottare?

21.45) Idol-Reza uppträder med låten New York, New York. Samtidigt har en annan sångerska kommit in i greenroom. Hon är kort, blond, svartklädd och har ett par extremt höga och färgglada skor…


Maria Montazami, prisutdelare på årets GayGala, har tagit emot pris för årets bästa tv-program, Svenska Hollywoodfruar, och för årets vi älskar dig. Storslam till Maria!


21.44) Maria delar ut pris för årets bok som går till Mats Strandberg för Halva liv. Mats kommer upp på scenen. Undrar om han är mest glad för priset eller för att få träffa fru Montazami.

21.41) Och här kommer hon, i den fina klänningen: Maria Montazami. Högsta decibelen från publiken ikväll. Dom klappar, jublar och skriker.

21.39) Utan läppstift känner jag mig exposed… Best of-klipp av Maria Montazami visas på skärmen.

21.35) Dansken Thomas Holm uppträder med låten Nitten. Sök efter den på Youtube så får ni se en något speciell musikvideo…

21.33) Samtidigt har en väldigt speciell och omtyckt person kommit in i greenroom. Jag får absolut inte avslöja vem det är. Men jag lovar att klänningen är fantastisk.

21.32) Alexandra och Rebecca delar ut pris till årets scen som är No tears for queers.

21.29) Alexandra Dahlström och Rebecca Liljeberg kommer ut på scenen och säger att det känns fantastiskt att historien om Elin och Agnes fortfarande påverkar människor. De utbringar en skål och ber att få in varsin kopp O´boy.

21.28) Klipp visas från filmen Fucking Åmål.

21.25) Victoria och Jessica delar ut årets keep up the good work till mödravården Mama Mia, som gör ett fantastiskt arbete för alla hbt-personer och deras partners när de skaffar barn.

21.21) Landslagsspelarna Victoria Svensson och Jessica Landström kommer in på scenen. Jessica berömmer Victoria som en av världens bästa fotbollsspelare. Victoria kontrar med att nu när hon lämnat både Let´s Dance och landslaget så känns det skönt att veta att Jessica finns kvar, eftersom hon är så himla bra.

21.18) Petra står där ute och snackar homo och gala. Jag sitter i greenroom och spottar kändisar. Vilka får ni inte veta. Än.

21.13) Kvällens konferencier Petra Mede körs in på en motorcykel. QX GayGala 2010 är öppnad.

21.07) Gästerna har börjat sätta sig och på scenen rullar filmklipp från QX GayGala 1999-2009.

20.56) Barerna är fyllda med gäster som dröjer sig kvar och minglar trots att det har börjat ringa in. Kända ansikten är stjärnstylisten Jonas Hallberg med assistent på besök från Hollywood, Lili & Susie, Fredrick Federley (c), Christer Lindarw, Mona Sahlin (s), Mark Levengood, Babsan (sågs senast sätta på sig pumpsen utanför garderoben), Pekka Heino, Lotta Bromé med flickvän, Carl-Jan Granqvist, Martin Blix & Josefine Crafoord från Domenicer, Lars Wallin, Beatrice Ask, Mats Strandberg, Pekka Heino, Andreas Lundstedt, Annika Lantz, Sarah Dawn Finer, Rikard Engfors, Systrarna Graaf, Rolf Lassgård, Niclas Ericsson, Micael Bindefeld, Nyamko Sabuni (fp), Måns Zelmerlöv, Robinson-Annika, Roger Nordin, Magnus Carlsson, Carina Berg, Christer Björkman, Pernilla Wahlgren med flera.