Brotherhood
QX QX QX QX QX

Visst ligger det lite Bamse-logik i att människor som hatar bögar egentligen är det själva, men jag köpte det för en stund och föll pladask för den här danska nynazistvarianten av Brokeback Mountain där kärlek uppstår mellan två grabbar i den mest homofientliga miljö man kan tänka sig. Värt att se bara för en strålande och tokhet David Densic.




A Single Man
QX QX QX QX

Lika bra som det har ryktats (bland annat i senaste numret av QX). Otroligt vacker och med storspel från Colin Firth och Julianne Moore. Nästa års Bästa Film-vinnare på QX-galan?



Cracks
QX QX QX

Visst går det inflation i brittiska internatfilmer där kärlek/övergrepp uppstår mellan lärare och elever, men den här flickskolevarianten tycker jag ändå håller då de unga tjejerna fullständigt spelar ut bondbruden Eva Green som lesbisk lärarinna på gränsen till nervsammanbrott.



Ander
QX QX QX QX

En spansk komma ut-film i lantlig miljö som också doftar av Brokeback, men som nog känns skitigare, mindre tvålfager och lite, lite hoppfullare när buttre Rene faller för sina nya peruanska dräng.



The Topp Twins: Untouchable GirlsThe
QX QX QX

Ett lesbiskt lyckopiller i form av en dokumentär om Nya Zeelands mest kända flator: Ett skönt tvillingpar som är landets mest populära komiker och som närmast kan beskrivas som en countrysjungande variant av Stefan & Krister möter Hipp Hipp.



I Love You Philip Morris
QX QX QX

En vattendelare inom regnbågsfamiljen kan man misstänka. Jag och mina polare garvade häcken av oss till Jim Carrey i strålande Pet Detective-form som homosexuell bedragare som gör allt för sin kärlek. Andra förfasades och tyckte det drevs med homosexuella, bara var pinsamt och skämtades för mycket om saker som var tabu.



Spring Fever
QX QX

Kinesiskt, melankoliskt triangeldrama (som går över i ett nytt triangeldrama) vars sexscener fick smugglas ut ur hemlandet och som buades ut när den vann manuspriset i Cannes. Själv tyckte jag det var okej, men ingen sensation. Döm gärna själva.



Göteborgs Internationella Filmfestival är nordens största filmfestival och avslutas på söndag. Alla biljetter kostar 70 kronor och köps på plats eller på nätet.