Bernhard och Peter flyttade verksamheten från omtyckta Kolingsborg till Le Bon Palais för tre år sedan och sedan dess har det varit en populärt fredagstillhåll. Men nu är det alltså över i lokalerna vid Norra Bantorget. Candy firas nämligen av den 6 januari med en stor treårsfest och sedan blir det flytt till en ännu hemlig lokal.
– Vi har funderat ett tag på hur vi ska få Candy att utvecklas och lyfta. Alla downsizar just nu och Le Bon Palais är väldigt mycket yta att fylla, säger Bernhard till QX.
Lokalen, som rymmer 700-800 personer, byts nu mot en mindre och intimare lokal där man ser över bra lösningar för barer och dansgolv. Publiken kommer att känna igen sig men det kommer att bli en slags omstart med en del nyheter avslöjar Bernhard.
– Vi kallar det för en ”reboot” och planen på detta har vuxit fram under hösten. Och efter vårt treårskalas känns det som rätt läge.
Bernhard förtydligar att det är en vänskaplig brytning med Le Bon Palais och hyllar personalen och de möjligheter Candy fått genom åren, med stora fester, scenuppträdanden och annat kul.

Har gå-ut-scenen förändrats mycket de senaste åren?
– Ja, vi lever i ett hyfsat öppet samhälle, och gaypubliken går inte längre bara på gayställen. Har man lite koll så finns det många ställen där man kan dansa och hålla hand och hångla med sin partner utan att någon tittar snett. Men det är en tråkig trend att så många klubblokaler avvecklas just nu. Debaser Medis och Göta Källare är två klubblokaler som försvinner eller är på g att försvinna.

Vart flytten går vill klubbfixarna inte avslöja men lovar att mer information kommer inom kort på qx.se.
Den 27 januari blir det i alla fall premiär för den nya fredagsklubben, men tills dess fortsätter festen på Norra Bantorget.