Hej Shima, du ska leda Gaygalan 2017, hur känns det?

     – Det känns såhär: wow. Som en ära, jag är väldigt glad och smickrad över att bli tillfrågad. Jag önskar att min branschs galor var som Gaygalan, såsom publiken är, inställningen att hylla varandra, vilja ha en spektakulär kväll. 

Har du något moment från Gaygalan som du minns lite extra?

     – Ja, när jublet aldrig slutade över Kronprinsessan Victoria. Jag blev så himla tårögd över publikens respons. 

Shima och HBTQ, hur mycket regnbåge finns det i ditt liv?

     – Sjukt mycket. Det är en sak som legat mig varmt om hjärtat, som präglar min omgivning, som jag stått upp för och fått ta mycket skit för i min uppväxt och ett naturligt sammanhang som jag känner mig hemma i. 

En person du vill se i publiken på Gaygalan?

     – Min mamma. 

Du har gjort succé på Göta Lejon hela hösten i musikalen Bullets over Broadway, vi har sett dig i TV4’s Boy Machine, du har sommarpratat och gjort en show i Globen med Eddie Izzard, något mer gaygala-publiken bör känna till  tycker du?

     – Jag har ju gjort en miljon saker inom mitt yrke, men Gaygala-publiken behöver inte känna till nåt utan bara luta sig tillbaka och veta att jag har en del erfarenhet. 

Hur skulle en snabbgenomgång av ditt liv låta?

     – Jag föddes, jag var en puppa i ett väntrum, jag blev en fjäril, jag bredde ut mina vingar, nu fladdrar jag omkring i en magisk färgkombination. Okej, flummigt svar, men vaddå ”snabbgenomgång” var också flummigt. 

Gaygalan hålls på Cirkus måndag den 6 februari, hur förväntar du dig att tisdag den 7 februari ser ut?

     – Jag förväntar mig att 6 februari fortsätter på den 7 februari, att festen inte tar slut, och andan aldrig försvinner. Mot eftermiddagen vill jag ligga utbredd på en säng med återfuktande mask och smälta det faktum att jag ledde Gaygalan. 

Sen fortsätter Bullets over Broadway i vår?

     – Ja, och så ska jag spela in videon till min singel ”Like a Stranger” som jag nyligen släppt på Spotify.