Att det är många som vill lägga vantarna på ett par biljetter till Gaygalan är inget nytt. Men aldrig tidigare har de gått åt så här fort.
– Redan innan jul så gick det inte längre att boka platser bredvid varandra, då fanns det bara ströplatser kvar. Nu finns det bara några enskilda platser kvar med skymd sikt, säger Anders.

Vad är det med Gaygalan som gör den så populär?

– Åh! Det är liksom årets roligaste kväll, det är stämningen i lokalen, människorna, glädjen, festen och att allt som händer på scenen är en överraskning för publiken. Sen har vi ju självklart ett finger i luften och kan känna av vad publiken tycker om och vill se. Och på efterfesten är alla VIP, det finns inga VIP-rum eller särskilda avspärrningar. Alla festar med alla.

Har Gaygalan vuxit ur sitt älskade Cirkus?

– Bra fråga! Klart det känns trist att så många inte får plats, samtidigt är Cirkus en inbjudande och mysig lokal. Men vi får väl se nästa år, då fyller ju Gaygalan 20 år.

Vad ska man göra om man verkligen vill gå men inte har biljett?

– Oj, jag vet inte om det säljs några på Blocket, annars får man väl kolla bland vänner på Facebook. Jag tror att det finns någon enstaka kvar på Ticketmaster med delvis skymd sikt. Men att ringa och fråga oss på QX är tyvärr lönlöst. Vi har inte heller några över.

Hur stor kan Gaygalan bli?

– Det beror på vad man menar med stor. Visst kan vi boka en större lokal nästa år men vi vill ju samtidigt behålla den fantastiska stämningen. Men tittarsiffrorna kan ju alltid bli högre, idag ligger vi runt 1 miljon vilket är helt fantastiskt för ett sammandrag en lördagskväll. Men jag tycker ju att alla borde titta på Gaygalan, så ett par miljoner tittare vore ju inte helt fel.