Är du också på plats? Glöm inte att tagga dina bilder med #qxgaygala

23.55 – Disco-psykosen har intagit Cirkus igen! Vem som dansar snyggast får avslöjas i TV4 på lördag klockan 21.30.

23.50 – Oscar Zia och Poliskören Stockholm intar scenen för ett redigt QX avslut!

23.45 – Årets Homo är Oscar Zia! ”Jag känner väldigt mycket nu, främst att jag är kissnödig på grund av vinet som Måns Zelmerlöv har hällt upp åt mig hela kvällen eftersom jag såg nervös ut”.

23.40 – Sissela Kyle intar scen för att dela ut priset som alla har väntat på, Årets Homo/Bi. ”Kära homo, trans, bi och queer. Jag är er mamma”.

23.37 – Cameron Jai är Årets Trans och hela Cirkus står upp och applåderar in stjärnskottet!

23.30 – Arvingarna sjunger klassikern Eloise och golvet förvandlas till en dansbana.

23.23 – Legendariska låtskrivaren Lasse Holm delar ut pris för Årets svenska låt. Vinnaren är Laleh med Bara få va mig själv!

Lasse Holm

23.20 – Peter Pettersson är Årets Hetero för hur han stod upp för hbtq-personer under Rissne Pride!

23.16 – Eva Dahlgren kommer ut på scen för att presentera Årets Hetero. ”Jag har alltid undrat hur det känns att födas fri, vissa av er vet hur det känns, men de flesta vet inte det. Men jag vet också att jag har sjungit mig fri, älskat mig fri. Vi alla här har skrikit oss fria, vi har dansat oss fria och nu står dörren öppen. Men vi vet hur det är med dörrar, det kan bli korsdrag. Så det är vår uppgift att varje dag vakta den öppna dörren till frihet”.

23.14 – Danny Saucedo struttar ut på scen och sätter igång festen i Cirkus igen med en av favoriterna från Så mycket bättre, Snacket på Stan. En uppenbar favorit för Efva Attling som visar hur dans ska se ut vid hennes bord. Festa kan hon den där Efva!

23.11 – Årets keep up the good work går till GazeNet!

23.05 – Thomas Sekelius är Årets Youtuber och publikens uppenbara favorit.

23.04 – Erica Anderson från Allt för Sverige är på scen för att dela ut priset Årets Youtuber samtidigt som någon skriker hysteriskt ”Erica we love you” från publiken.

22.59 – Christer Lindarw tar hem priset för Årets Bok som delas ut av nyutkomna William Spetz. Nu har han kammat hem tre vinster av hans tre nomineringar, inte dåligt Christer!

22.52 – Gabrielle Leithaug känd för sin låt 5 Fine Frøkner från Skam gör att hela Cirkus går in i en disco-psykos med sitt live framträdande!

Gabrielle lyfter taket!

22.40 – Magnus Carlson sjunger hedrande efter Christine gått av scen.

22.34 – Christofers mamma Christine är på scen för att ta emot Årets Hederspris åt sin sons vägnar. Hela cirkus står upp och applåderar henne och många gråter. När hon håller sitt tal om sin son är det helt tyst och alla lyssnar uppmärksamt.

Christine som tog emot Årets Hederspris åt sin sons vägnar.

22.30 – QX-Anders är på scen för att dela ut Årets Hederspris. Han berättar om Christofer som startade the Gay and Straight Alliance och dog i dödsskjutningen i Orlando i juni.

QX-Anders delar ut Årets Hederspris

22.27 – Priset för Årets Klubb går till Göteborgs stolthet Gretas!

22.23 – På scen för att dela ut pris för Årets Bar och Restaurang är Mia och Peg Parnevik. Vinnaren är Bee Bar!

22.15 – Book of Mormon är på scen ”Vi är här för att dela ut pris för Årets Power Bottom”. Men istället sjunger ensemblen en låt.

22.11 – Maria Montazami med sin nyutkomna syster Catharina delar ut pris för Årets Drag och vinnaren är After Dark!

22.05 – Shima Niavarani gör en tolkning av Lisa Ekdahl och då kommer den riktiga Lisa ut på scen för att sjunga. Nu sjunger hela Cirkus med till Vem vet.

22.02 – Vinnaren av Årets utländska serie är Skam och vinnaren för Årets svenska serie är Eurovision!

21.57 – Barnfavoriten Fab Freddie delar ut pris för Årets utländska serie och Årets svenska serie.

21.54 – Vinnarna av Årets Duo är Petra Mede och Måns Zelmerlöw för deras fantastiska insats i Eurovision.

21.51 – Deras idol Per Gessle kommer ut på scen och överraskar paret som blir helt chockade. De båda har svårt att prata efter kändismötet.

21.49 – Det polska paret som blev kända efter att ha kommit ut genom en Roxette video är på scen. Videon ledde till att paret blev näthotade och fick utstå homofobi.
”Vi tyckte att de skulle få känna på kärleken som finns på Gaygalan”

21.38 – Finska Saara Alto sjunger Winner takes it all.

21.34 – Årets Moment blev när Sveriges damlandslag i fotboll vann mot Brasilien i OS. På scen för att ta emot priset är Nila Fischer.

21.32 – Tess Asplund som blev världskänd efter hon stod upp mot nazister i Borlänge delar ut pris för årets moment. Men hon känns som den riktiga vinnaren när hon går in till ett jublande Cirkus.

21.26 – ”Bara en tidsfråga innan David Batra kommer ut med den kärringen” skämtar Christer Lindarw i sitt tacktal.

Christer Lindarw tar emot sitt pris.

21.24 – Priset för Årets Scen går till After Dark! Halva Cirkus står upp och applåderar Christer Lindarw med dansare.

21.22 Nu är det dags för det första priset att delas ut av Alexandra Rapaport från Gåsmamman.

21.20 – Publiken blir som galna när Shima ger en rejäl känga till Donald Trump.

21.10 – Vem visste att Shima Niavarani kunde rappa i klass med Silvana Imam? Hon kan faktiskt det. Inledningsnumret var inget annat än en stor publiksuccé.

21.06 – Många höga skratt när inledningssketchen spelas upp där årets Gala-ledare Shima Niavarani kör carpool-karaoke med Sissela Kyle, Jenny Strömstedt, Carina Berg och Marika Karlsson.

21.00 – Nu drar vi igång, alla är på plats och stämningen är som alltid på topp när det vankas Gaygala!