Nyligen var skådespelerskan Kristen Stewart gäst i Saturday Night Live. Förutom att delta i en rad sketcher och presentera kvällens musikgäst, så är det upp till gästprogramledaren att hålla en öppningsmonolog. Kristens öppning blev en rejäl snackis i sociala medier då hon tog upp en märklig historia om Donald Trump.

Den omstridde presidenten var för ett par år sedan smått besatt av Kristens förhållande med Twilight-motspelaren Robert Pattisson och när det skrevs om att Kristen var otrogen så stod Trump på Pattisons sida. I en rad olika Twitter-inlägg uttryckte den då blivande presidenten sin ilska över Stewart och hur mycket han ogillade henne.

Kristen Stewart la sedan till att han nog fortfarande inte är ett fan av henne för att hon är ”soo gay”. Detta var första gången som Kristen själv säger att hon är gay i offentliga sammanhang. Som en extra krydda dyker dessutom  SNL-skådespelerskorna Aidy Bryant och, öppet lesbiska, Kate McKinnon upp som två ”coola brudar” som en del i monologen. För oss med ”gaydar” så känns deras karaktärer rätt ”butchiga”…

Se hennes monolog här.