Ert nummer är lite catwalk och rockrök, hur tänkte ni?

– Från början ville jag bara en catwalk-grej men sen blev det mer och mer att vi ville göra som vi brukar. Låten är ju ganska mycket så det passar ju bra att göra rätt mycket. Så här är vi live. Vi har kört på det vi alla tyckt. Det blir ju ganska platt att köra på bara en konsert-grej.
Hur kom låten till er?
– Vi hade skickat in en egen låt till melodifestivalen, men så kontaktade SVT oss och sa att de hade en låt av Ola Salo och att de ville att vi skulle testa den. Så vi lyssnade och gjorde den till vår egen. Den lät ganska mycket ”Melodifestival” från början.
Det finns ett ögonblick i ert framträdande där ni samlas på scenen i en öm omfamning. Vad vill ni säga med den sekvensen?
– Vi är ganska gosiga mot varandra, och det känns som att det är det vi försöker göra med varandra i vanliga fall men då är det en massa instrument i vägen. Nu fick vi utrymme att göra det. Vi är ju vänner det är inget konstigt. Man går tillsammans helt enkelt.


Ni har tidigare sagt att ni är queer, vad menar ni med det?
– Vi sticker ju ut liksom… om vi spelar på en rockklubb så sticker vi ju ut på ett queerigt sätt.
Upplever ni att folk har svårt att få grepp om er, att det finns så många frågor kring er look och er som band?
– Det är så supertydligt nu för tiden. Det var vara kul att bygga sin egen uppfattning. Samtidigt har vi ju en budskap om att man ska få vara som man är och inte känna sig förtryckt. Lyssna istället på våra låtar och bilda er en egen uppfattning.
Vad är ert budskap?
– Att vara ett beacon of light för alla som vill stå upp för den dom är. Att just sätta ett finger på vilka var vi är.
Men är det inte så att grejen med er är att folk inte får ihop en så enkel grej att ni är män som bär vad man skulle kalla kvinnokläder? Att det måste definieras som drag eller transvestism.
– Nej, precis. Man vill väldigt gärna sätta oss i fack och det försöker vi hela tiden motarbeta.
Hur hittade ni varann?
– Vi skulle velat ha någon som oss att hålla i handen när vi var yngre, när vi kände utanförskap. Det hade vi alla känt och det förde oss samman.
Vad har ni för planer framöver?
– Att spela på så många Pridefestivalen som möjligt.
Är det där ni har en stor publik?
– Ja, det är där vi fått många fans och mycket stöd. Det är en viktig rörelse som vi vill stötta, och det har vi alltid känt.
Var är ni mest hemma inom Pridefamiljen?
– Vi skulle väl gå under queerflaggan i så fall. Men det är samma sak där, vi vill inte dela in oss i något fack.