Jag visste inte att du var musikalisk?
– Det var inte så många som visste det men musik är stort för mig och jag har alltid velat släppa en låt och tyckt mycket om att sjunga. När jag var tio var jag med i musikalen Sound of Music i Växjö vilket blev en stor succé, så jag kände att jag ville göra fler och var med i två till. Sen har jag sjungit i kör men det var ju ett tag sedan så jag hoppas att det ska komma tillbaka till mig.

Du är nybliven vinnare på QX Gaygala. Har det sjunkit in?
– Ja det har det. Det var verkligen jättecoolt. Vi var ju tre personer som alla hade lika stor chans så jag hade inte några förväntningar på att det var jag som skulle vinna.

Var tacktalet inövat?
– Det var såhär att jag hade skrivit ner vilka jag ville tacka om jag skulle vinna. Resten kom bara som det var, det var genuint.

Berätta om låten?
Jag har varit med och proddat och bestämt hur den ska låta, jag ville smutsa till den lite. Så det är jag och massa duktiga människor som har hjälp mig på vägen. Låten handlar om dels min egen resa och att blomma ut. Under högstadiet hade jag det svårt att vara mig själv. Awakening symboliserar ett uppvaknande och att blomma ut. Sen handlar den om själva hbtq-rörelsen, det blir mer och mer accepterat tror jag. Världen är på väg mot en bättre plats.

Du vågar tro det trots dagsläget?
– Ja jag vågar tro det eftersom den äldre generationen är de som röstar på ett visst parti som till exempel har svårt för samkönade äktenskap. Medan de yngre är mer accepterande och därför tror jag att framtiden blir ljusare.