Oscarsgalan i natt gick precis som väntat. Ända fram till sista priset, då fel vinnare ropades ut när Bästa film skulle koras! La La Land utroparen nämligen som Bästa Film av prisutdelarna Faye Dunaway och Warren Beatty  då dom fått fel prisutdelarkuvert med sig ut. Så när gänget från den hyllade musikalfilmen gått upp på scenen och som bäst håller på att tacka för utmärkelsen så avbryts dom med beskedet om att konkurrenten, och homofavoriten,  Moonlight är den rätta vinnaren!

Moonlight-gänget får komma upp på scenen och tacka, och Warren Beatty får en chans att förklara vad som verkligen hände: När han öppnat kuvertet med Bästa Film-vinnaren så står det Emma Stone – La La Land på lappen. Emma hade precis tagit emot en Oscar för sin roll i just La La Land och på nåt sätt hamnade det kuvertet i Warren och Fayes händer bakom scenen. Warren ser uppenbart förvirrad ut när han öppnar kuvertet men tv-tittare och publik tror att han skojar och när Faye får se lappen så ser hon bara att det står La La Land och ropar ut den som segrare.

Och mitt i tacktalen utbryter förvirring på scenen när värden Jimmy Kimmel och en studioman kommer ut och försöker rätta till felet. Så då får en av La La Lands producenter visa den rätta lappen som det står ”Best Picture – Moonlight” på.

Den hyllade homo-storyn Moonlight hade under kvällen vunnit två priser, Bästa manliga biroll (Mahersala Ali) och Bästa Manus efter förlaga, och sågs som en en underdog som skulle kunna ge storfavoriten La La Land en match om det finaste priset. Och nu gjorde den verkligen det!