I helgen öppnar Joe ”Wonk” Nilsson en ny bar i Malmö. Red Shoe Bar är ett helt nytt koncept som ligger på Drottninggatan 36.
– Överlag behövs det nya barer i Malmö som tänker utanför det vanliga, vare sig den riktar sig till gay eller inte. Direkt när jag såg lokalen så tvekade jag inte en sekund. Det känns som att man är på en bar i Brooklyn, så det känns väldigt osvenskt och annorlunda, berättar Joe Nilsson.

Red Shoe Bar ligger på samma adress som RFSL Rådgivningen så man behöver knappast sätta upp en regnbågsflagga. Fokus kommer att ligga på ovanliga cocktails, ekologisk alkohol samt god mat med bra vegetariska alternativ. Öppettiderna är onsdag-söndag 16-01 med olika koncept på musiken.
– Det blir dj:s fredagar och lördag samt söndagar, då jag själv kommer köra med mina vänner. Ett av koncepten vad gäller musik är ”pop” vilket kanske låter lite klyschigt, men tänk äldre Madonna, Lady Gaga, Britney Spears, och lite svenskt som Alcazar, Loreen, Danny och Saade vilket jag räknar mer som ”Pop” än schlager.

Var kommer namnet ifrån?
– Den skulle egentligen bara vara namnlös med en röd sko som logga, men i och  med att vi vill synas i sociala medier så var vi tvungna att ta ett namn så då blev det Red Shoe Bar.

Red Shoe Bar öppnar imorgon fredag kl 16.00, och under kvällen spelar Földes, och så firas öppningen med cava och snittar. Just nu ställer konstnären Richard Szedelyi också ut sina masker i lokalen.