Ikväll intar Gunn Lundemo Colosseum nattklubb vid Globen. Under namnet THE QUEENS PARTY #1 bjuder hon oss på amerikanska Nina Sky och The L Word-stjärnan Daniela Sea plus DJ Katie Kace från Österrike. QX fick ett par ord med Daniela Sea inför giget under söndagskvällen.

Vad kan vi förvänta oss denna spelning?
– Den kommer att bli väldigt kul då det är en mängd av djs och artister från olika länder som jag har spelat med tidigare och som jag gillar mycket. Gunn och jag har spelat tillsammans under ett par år nu, och mer nu på sistone då vi turnerat runtom i Europa, Nord- och Centralamerika. Det viktigaste målet vi har är att få folk att dansa och ha en riktigt bra tid i gemenskap med varandra. Och: Jag har börjat beatmixa mycket mer. Dessutom är jag glad att kunna presentera min nya kärlek det här giget: En 7-strängad gitarr som jag kommer att involvera i vårt dj set och spela live.

Du har varit i Sverige ganska mycket, vad tycker du om Sverige?
– Jag har varit i Sverige under åren, oftast som artist. Som tonåring jag turnerade i Sverige med mitt punkband och jag har alltid tyckt om svenska folket väldigt mycket. Jag kan relatera till känslan av humor och godmodighet. Jag njuter mest av musiken och lokala saker som bastu, knäckebröd och lax. Sedan så älskar jag att det är så mycket skejtare på gatorna här och de är GRYMMA!

Vad är dina styrkor som DJ?
– Att jag är en musiker från början och älskar att dj:a och få ut musiken precis som när jag spelar i ett band. Jag älskar alla olika akter, som en skådespelare, som musiker och som DJ. Jag blir verkligen inspirerad av hur stunder av dans och rytm berikar min LGBTQIA+2 gemenskap. Att kunna dansa och och vara tillsammans är något vi har varit tvungna att kämpa för, och till denna dag också dö för. Varje gång jag spelar så tänker jag på hur många vackra människor det är där och dansar och att alla är starka krigare av kärlek. Gemenskapen är min största styrka.

Stör det dig att The L Word ofta tas upp i samband med ditt namn eller är det bra?
– Det stör mig inte alls. Att spela Max var en av de största utmärkelserna i min livstid. Jag känner mig stolt att jag kunde visa djupa sidor av mig själv som jag delade med denna karaktär. När ett fan kommer fram och ger komplimanger så är det alltid en stor ära och kärleken reflekteras alltid tillbaka. Plus att jag får en kram då och då, och det är alltid kul att träffa nya vänner.