Matilda Winberg kör i helgen igång Gay by Day, en dagsfest med fokus på gay, rave, neon och elektronisk musik.

Berätta om Gay By Day!
– Gay by Day är ett koncept som vuxit fram de senaste månaderna. Precis som det låter så innebär det en gayfest mitt på dagen som, till skillnad från andra gayklubbar, kommer att fokusera enbart på elektronisk dansmusik från de alternativa genrerna som techno, trance och hardstyle. Vi kommer att köra på en dresscode med neon, glitter och rave så förvänta er en oerhört färgglad tillställning. Gay rave helt enkelt!

Vad innebär dagsfest?
– Dagsfest innebär inget konstigare än att det är fest fast mitt på dagen. Till skillnad från de flesta dagsfester som brukar hållas utomhus så kommer vi att köra nattklubb inomhus, mitt på dagen: i äkta festivalanda.

Vad vill du locka för publik?
– Framförallt vill jag locka mycket folk från HBTQ+ communityt och deras vänner men även människor med en passion för EDM (elektronisk dansmusik). Jag hoppas även att det kommer människor som vanligtvis kanske inte går på rave eller lyssnar på den här typen av musik som kommer att få upp ögonen för något helt nytt. Finns typ inget bättre än att värva folk.Jag vill kombinera två världar som båda är fyllda med mycket kärlek och eufori och samtidigt leverera en riktigt fet fest – där alla, HBTQ+ som straight, ska känna sig välkomna och kunna vara sig själva och ha riktigt kul.

Vem vore drömgästen på festen?
Lady Gaga helt klart. Hon är en av de coolaste personerna i världen och har varit en stor inspiration för mig i många år.

Du säger att du saknar den här musiken på klubbar, varför tror du att den hör typen inte spelas på gayklubbar?
– Jag har ställt mig den här frågan väldigt många gånger och kommit fram till att det har sett likadant ut överallt för att jag tror att ingen har vågat testa något nytt eftersom det klassiska har fungerat okej i alla år. Däremot så tror jag definitivt att efterfrågan finns och att, precis som på alla andra klubbar, att det behövs en komplettering till den ordinarie gayklubbsscenen.