– Detta blir årets största party för män och björnar i Göteborg, det utlovar Goteborg Bear Clubs ordförande Joffen Kleiven.
Den 4 till 6 juni blir det Gotebear med gemensamma utflykter och stadsvandringar liksom, såklart, fester för björnkillar och deras beundrare.
Föreningen startade sin verksamhet 2006 och har förutom Björnpub en gång i månaden även en rad sociala evenemang som bowling, bio, björnsimning. Målet är att samla killar och män som antingen själva är björnar eller trivs i björnars sällskap.
– Det viktigaste är att man tycker om den här mysiga miljön. Kom och krama och bli kramad på. Därför gillar vi vår nya lilla slogan ”Goa nallar i Götet”, säger Joffen.
Björnhelgen i Göteborg hålls nu för fjärde året och arrangörerna förväntar sig ännu en succé.
– Här kommer det härliga män från hela Norden till Göteborg för att träffas, dansa och ha det roligt, säger Joffen. Björnarna samlas på fredagen i Göteborg för en BjörnPub. Detta året blir det på Liseberg. Här släpper vi alla loss bland karuseller och radiobilar. På lördagen så blir det en tur till Universeum under dagen för att titta på aporna och andra lustiga djur. På lördagskvällen blir den en stor björnfest.

BjörnPub

Men vad är nu en björn egentligen enligt Joffen?
– Vad som definierar en björn är de inre egenskaperna minst lika mycket som de yttre kännetecknen, säger han. Klubben överlåter således till den enskilde att själv definiera sig. Alla som vill vara med får vara med bara man är man, eftersom det är en manlig klubb.
Förutom arrangemang i själva Göteborg så har man ett samarbete med björnföreningar i Oslo, Stockholm och Köpenhamn och det arrangeras utflykter runt om i Västra Götaland.
Och samarbetet hoppas Joffen och Göteborgs-björnarna skall leda till att Gotebear-helgen skall bli en av de största i Skandinavien och han lägger till om årets kalas.
– Det kommer att bli en fest ingen får missa. Med nya lokaler för festen som ligger vid biografen Draken på Järntorget, kommer detta att bli en gedigen fest med flera överraskningar och egen DJ. Här är det bara att komma och dansa och ha det mysigt.