Lady Gaga har gjort det igen! I videon till nya singeln Alejandro följer hon det framgångsrika konceptet hon använde sig av i videon till Bad Romance – ett av de mest sedda klippen på Youtube genom tiderna.

Videon till Alejandro bygger på ett homoerotiskt militärkoncept där en dansande armén hela tiden övervakas av en haute-couture-klädd Lady Gaga. Den har regisserats av motefotografen Steven Klein, som bland annat fotograferat huvuddelen av Dolce & Gabbanas och Dsquared2s alla kampanjer.

Kleins surrealistiska superfashion-estetik har givit enormt genomslag – bara de två första dagarna sågs det 8 minuter och 44 sekunder långa klippet över fyra miljoner gånger på Youtube.

I en intervju med Larry King förklarade Lady Gaga att Alejandro-videon är en hyllning till gay-fansen som tagit emot henne med öppna armar och som, enligt hennes själv, helt och hållet verkar förstå hennes koncept, som delvis bygger på ett socialt utanförskap.

Lady Gaga berättade i intervjun att hon under sin uppväxt aldrig var den populära tjejen i skolan och att hon ratades för sitt icke-konventionella utseende av musikbranschen innan hon till slut plockades upp av sitt nuvarande skivbolag. Och på grund av sitt tidiga utanförskap, och för de motgångar hon haft innan genomslaget kan hon därför relatera till den utsatthet som hon menar att gay-samhället fortfarande lider av.

Se det nya Gaga-mästerverket här: