Han menar att de texter som orsakat Facebookuppror, inställda spelningar och gatudemonstrationer skrevs som reaktion på äldre mäns övergrepp på yngre pojkar, som Beenie Man såg under sin uppväxt på Jamaica.

– Folk var tvungna att få upp ögonen för vad som skedde. Vi insåg aldrig hur dessa låtar skulle komma att uppfattas utanför Jamaica. I länder där dessa övergrepp inte pågick utan där två män eller kvinnor levde tillsammans med varandra. Det insåg vi först när vi kom till Europa och märkte att människor hatade låtarna, säger han i en intervju med Sydsvenskan.

Han säger att han inte längre spelar musik med hbt-fientligt innehåll, och förnekar att ha spelat låten ”Mi Nuh Walla” under en spelning i Uganda förra året, en låt vars text kan tolkas som en uppmuntran att skära halsen av homosexuella.

– Reportern (för Daily Monitor) blev förbannad över att jag inte spelade de låtar som han hade förväntat att jag skulle spela och bestämde sig för att ljuga.

I intervjun säger Beenie Man även att han ångrar att någonsin ha spelat in låtarna, och att han hoppas på att bli förlåten.

Läs hela intervjun här!

Läs mer:
2009-06-22: Beenie Man spelar trots protest
2009-06-11: Beenie Mans spelning inställd
2009-06-09: ”Han uppmanar till folkmord”