Det är ”Pride-month” i USA och pridefestivalerna avlöser varandra. I New York festar gaysen ute på piren i Hudson River, paraden går längs med 5th Avenue och miljoner människor är ute på gatorna. En av dem är Fredrik Eklund, killen som gått från ”Billypojke” i Stockholms gayvärld, via egna företaget Humany, för att sedan hitta lyckan i USA. Idag gör han succé som mäklare på världens hetaste fastighetsmarknad och i tv-serien ”Millon Dollar Listing”. Han har 820 000 följare på instagram, ett eget vin och har skrivit boken ”Sälj” som legat på New York Times bästsäljande lista. I höst kommer uppföljaren ”Fredrik 2.0”. Och nu ska han bli popstjärna.

Hur mår maken Derek och hundarna?

     – De mår bra, Derek blir bara snyggare och snyggare, jag vet inte hur han gör. Han är så fin, två meter lång och blond och målar i sin studio och tränar kickboxning. Han är alltid så snäll och stilig. Hundarna älskar att vi har köpt ett hus i Connecticut där de får springa fritt på helgerna med tungorna utanför medan vi kan ligga i poolen. 

Men du trivs även i lägenheten i Tribeca?

     – JA! Vi har en otrolig utsikt, det är som att bo på ett fartyg, eftersom vi bor i Tribeca precis vid Hudson River har vi vatten överallt och ser solnedgången över vattnet. Vi lagar mat hemma varje kväll och tänder brasan. Och så har jag äntligen en riktig ”dressing area”. Efter 13 år i New York har jag äntligen ett helt rum av LED-upplysta garderober i ljust trä, det känns fint med en rejäl garderob eftersom jag har så mycket kläder vid det här laget.

Hur är det att bo i New York på sommaren, det är ju vansinnigt varmt och fuktig? Är det något du gillar eller något som man bara ska ta sig igenom…

     – Jag älskar New York-sommaren, det har jag alltid gjort. Det är något sexigt över fuktigheten, något rått och ärligt över den stinkande staden som alla andra flyr. Sommarkvällar och nätterna här i NYC är magiska, att vandra hem lite småfull efter en middag och sätta på musik i hörlurarna och bara promenera genom ett lummigt West Village är fortfarande det bästa jag vet, jag låtsas att jag är med i en musikvideo då. Däremot gillar jag inte vintern, nu är det bättre eftersom vi har det stora huset i Connecticut med fyra gigantiska eldstäder, så det är – för första gången – lite mysigt med snö och mörker. 

Hur ser sommaren ut?

     – Jag bygger en sauna i glas intill infinitypoolen med utsikt över skogarna som tillhör huset i Connecticut. Familjen kommer och hälsar på, Dereks son, min bror och alla barnen, det kommer bli fullt hus, med massor av rosévin och grillar. Vi ska också till norra Gotland igen, till Furillen som är min nya favoritplats och till min brors nya hus.

Hur mycket Pride kommer det vara i ditt liv i sommar?

     – Mycket, eftersom jag släpper låten. Vi gör ju också två grymma klubbremixar med Hector Fondeca som har över 20 stycken Billboard Dance #1, så jag tror det blir mycket Pride för mig. Mycket dansande alltså.

Berätta om ditt nya projekt, som popartist…

     – Jag är besatt av låten, det är en sån hit! Den är upplyftande, med ett härligt budskap att alla som någonsin känt sig annorlunda ska våga köra sin grej, vara sig själva, att världen går mot en mer accepterande plats trots all oro och knäppheter. Jag flög till Los Angeles och spelade in den under två dagar och gav allt. Så var beredd på att den kommer att fastna i huvudet, var beredd på att dansa. Var beredd att bli hjärntvättad (skrattar).

Kan du beskriva den?

     – Ja, på singelomslaget är det en bild på mig som 6-åring med grönt hår och stora röda solglasögon. Jag var så tuff, men kände mig samtidig utanför eftersom jag kände att något var fel på mig. Idag vill jag krama den lilla killen och säga att allt kommer bli så bra, så småningom, att han kommer gifta sig och få barn, och till och med göra en poplåt en dag. Att han kommer få uppleva så mycket. Låten har ett discogung och en rytm som är fräsch, med körer som backar upp mig i refrängen, den är väldigt hookig och catchy. Jag gör ju det här med glimten i ögat och för att det är ett bra ändamål, 25% av intäkterna kommer gå till välgörenhet för LGBT-organisationer. 

Hur känns det att uppträda på New York Pride?

     – Musikvideon spelas in under New York Pride, och jag har tio manliga bakgrundsdansare, och Bravo med min nya tv-show filmar allt. Imorgon ska jag intervjuas live av E News och det hela är jättekul! Pride är verkligen en folkfest här, och den här låten är ju en hyllning till att alla ska våga vara sig själva så det är bra tajming.

Har du sysslat med musik förut?

     – Ja, jag var manager åt sju låtskrivare och producenter för 15 år sedan i Sverige. 

Kan du sjunga?

     – Ja, faktiskt. Jag har min egen stil, visst, men jag gav allt i studion och höll inte tillbaka. Det var många känslor som kom ut. Min man Derek var med i LA och han var helt chockad för jag skrek ut och dansade medan jag höll mikrofonen med båda händerna som om jag skulle kyssa den, jag ville kliva in genom mikrofonen och ut på dansgolvet.

Vilket är ditt bästa prideminne?

     – Det måste nog vara mitt allra första, det var fint, ca år 1999 i Stockholm, året jag kom ut om jag minns rätt, det var så starkt att se alla människor komma samman. 

När var du senast på Stockholm Pride? 

     – Oj, det var så länge sedan. Kanske tio år sedan. Jag saknar de dagarna ibland när jag är i möten i kostym i någon skyskrapa här på Manhattan.

Nån chans att vi får se dig här i år under Stockholm Pride och se dig framföra din låt?

     – Ja, om de vill att jag kommer och uppträder. Om de är redo för en riktig sommarhit. Om de är redo för mina highkickar. Om de är redo, alltså, då jäklar.

Har du en regnbågsflagga hemma?

     – Nej, jag tycker ju att jag alltid har med den i mitt hjärta i allt jag gör och har gjort för jag har alltid varit helt öppen med vem jag är.