Bögklubbskonceptet FIST, Fags In Stockholm Together, har sedan födelsen 2014 anordnat de svettigaste dansgolven i Stockholm, alltid i nya lokaler.  Nu kör de igång Stockholm Pride med f Jackie House & Jason Kendig från klubb- och DJ-kollektivet Honey Sound System, DJ:n och producenten Gordo, finska Mr A plus DJ Taro, SHADEDBYNATURE, vars musik myntat termen ”genrebending”, och performern Miss Motor.

Tidigare FIST-besökare vet att det brukar vara fullt hus på era fester. Exakt hur trånga är FIST?
– Let’s put it this way: man får lätt plats med en fot i oss. Kanske även en arm. Men ja, det stämmer, vi brukar vara rätt duktiga på att fylla våra lokaler till bredden! Vi rekommenderar därför alla att köpa en förköpsbiljett, vilket ger garanterat inträde. Annars säger vi som vanligt: kom tidigt!

Ni säger bögklubb, vem är FIST till för?
– FIST är en bögklubb för alla som gillar bögkultur. Vi är en fest av bögar, för bögar. Vi blir exakt vad man gör oss till och vi vill att alla bögar & Vänner ska komma på måndag för att sparka igång Pride med oss. Ju fler desto bättre!

Vad kan vi förvänta oss av FIST?
– Bokstavligt talat allt ditt hjärta begär. Vi har nog aldrig haft en så varierad och ambitiös line-up som i år. Det blir allt ifrån disco, house och elektroniskt till hip-hop, rap och dancehall – och allt däremellan. Riktigt gott och riktigt blandat. Hoppas vi ses på båten!

Är det en fördel att vara först ut?
– Att vara först ut ger oss en möjlighet att sätta tonen för resten av veckan. Det är ett stort ansvar men vi tror att vi är sissies enough for the challenge! Första festkvällen har man dessutom inte hunnit bli trött efter en veckas festande. Alla dyker upp med nytvättade kläder, återfuktad hy och är redo för fest.

Tror ni att ni kan locka en festpublik som vanligtvis inte går på fester under Pride?
– Absolut. På FIST finns det något för alla smaker och måndagens fest är inget undantag. Vi är t.ex. superpeppade på DJ Taro som är en av landets mest välkända hiphop-DJ:s men som sällan spelar i gaysammanhang. Det, plus amerikansk sliskdisco, finsk björnhouse, hård techno och batty dancehall med alla våra andra DJ:s och liveakter!

Vem skulle ni helst se på dansgolvet på FIST?
– Vårt drömdansgolv är packat, fuktigt och fruktigt. På måndag vill vi se alla bögar på dansgolvet; alla circuit queens och alla som vanligtvis inte går på fest, alla twinks och alla björnar, alla pojkar och alla mature men. Så länge stämningen är riktigt sugen så är vi nöjda.