En femteplats i Melodifestivalen, en Rockbjörns-nominering som Årets Manliga Liveartist, första egna soloturnén och Sveriges femte bäst klädda man. 2017 är Benjamin Ingrossos år, och nu är han även aktuell med singeln One More Time.

Hur mycket Pride har du i din vardag?
– Rätt mycket faktiskt. Jag är ju uppvuxen med morsan (Pernilla Wahlgren), och alla hennes bästa killkompisar är ju homosexuella, från Peter Jöback till Andreas Lundstedt. Och musikbranschen är ju väldigt öppen… Jag var också på Pride för två år sedan med Oscar Zia. Det var så kul jämfört med andra festivaler, bara glädje och positivt. Det är ju så att man vill att de ska vara och inte allt det där jobbiga som händer på Bråvalla och andra festivaler. Oscar och jag hade jobbat i studion, och han ville gå dit och jag hängde med. Det var väldigt nice.

Har du själv varit säker på din läggning?
– Mamma sa i en väldigt tidig ålder till mig att om jag är intresserad av killar så ville hon att jag skulle veta att det inte var något som helst problem för henne. Många i familjen trodde ju att jag var bög eftersom jag höll på med musikaler, gillade att uppträda och klä ut mig, och jag höll aldrig på med typiskt killiga grejer som fotboll och så. Men jag har varit betuttad i tjejer sedan jag var liten.
– Men när många sa till mig att de trodde att jag var gay, började jag ju ifrågasätta och fråga mig vad det innebar. Fast jag hade inte riktigt fattat gaygrejen, jag tänkte mer att det innebar att man gillade dans och musikaler. Men när jag insåg att man skulle vara med en kille, sprack det ju på det.

Har du varit på gayklubb?
– Ja, i Stockholm och på Palma. Det var kul, och jag fick väldigt mycket ragg. Vi kunde inte stanna just därför, killarna var inte alls blyga och gick rakt på sak: De ville bjuda på drinkar och att vi skulle dra hem sen. Men jag älskar gayklubbar, där dansar alla och det är ju det man vill göra när man går ut, inte stå och hänga i en bar.

Om du varit bög, vem hade varit din drömkille?
– Jon Kortajarena, en spansk modell. Han hade jag nog blivit kär i för han är skitsnygg och jag inspireras klädmässigt av honom.

Har du gaykompisar?
– Ja, Oscar då, och min bästa väns storebrorsa är gay. Jag har väldigt många bekanta som är gay men inga riktigt nära vänner.

Brukar du se Prideparaden?
– Jag har bara sett den på tv, så jag vill gärna gå. Det skulle vara kul, och viktigt. Jag såg en intervju med Jimmie Åkesson som sa att paraden var onödig, och varför ska han säga så? Kan inte bara Pride få vara, jag tycker hans åsikter är dumma .