Idag släpptes Malmödrugan Babushka debutsingeln Dunka Dunka, en dunkig floorfiller med text helt i den kurviga drugans anda. QX tog ett snack med mannen bakom Babushka, Jonny Werner.

Så, vem är Babushka?
– Babushka är en karaktär som startade 1995 under en amatörtävling och som numera är en medlem i dragshowgruppen Cabaret Moulin. När jag pratar om Babushka så blir det att jag kallar henne för henne just för att på något konstigt vis distansera mig själv från karaktären. Jag tror det är för att hon är allt som jag inte är. Det är lite spännande att få göra saker man inte får, och än roligare när publiken kippar efter andan efter olika Babushka-trainwreck-situationer.

Och nu är hon med singel…?
– Jag förstod efter kommentarerna efter Babushkas Kitchen att karaktären kanske skulle kunna fungera på ett mer mainstream plan. Man ska testa på så mycket saker som möjligt. Jag tänkte att det kunde vara kul att ge karaktären Babushka en chans att göra ett avtryck i musikhistorien (skrattar). Nästa år kommer man för övrigt få se henne spela catwalkcoach i dramafilmen Nikita Forever som kommer sändas på SVT.

Är det debut med eget material?
– Nja, i vintras så körde Babushka faktiskt en cover på How Many Licks med en omskriven text som handlade om att vem som helst får vara Lucia. Det var i samband med att Åhlens luciabarn väckte en rasistisk hatstorm. Då kände vi i Cabaret Moulin att vi ville göra ett statement och vad bättre än med en argsint Babushka…..

Texten är vääääldigt Babushka, har du skrivit den själv?
– Hahaha, den väldigt intellektuella texten skrevs på en strand i Thailand och jag ville att den skulle vara lika knäpp och galen – som Babushka själv. Jag lär ändå inte få Nobelpriset i litteratur. Det gäller att gå all in. Musiken är skapad av den grymme producenten Andreas Berg i Malmö.

När framförs den ”live” för första gången?
– Vi kommer köra den på vår kommande MelloVisionShow fredagen den 25 augusti på Moriskan i Malmö, med en tillhörande ”Macarena-dans”.

Är det mer musik på G?
– Man har väl alltid tankar och idéer. Jag är alltid öppen för förslag. Jag menar, skulle Christer Björkman eller Thomas G:son ringa så skulle jag ju inte vara svår.

Och till sist, om någon annan än Babushka spelat in Dunka Dunka, vem hade kunnat göra låten rättvisa?
Hahaha….men snälla, Carola måste i så fall sjunga den! Snälla säg att du kan fixa!?