Adam är uppvuxen i en pingstfamilj så det dröjde ett tag innan han fattade varför han kände sig annorlunda. Att se popstjärnor i extravaganta kläder var något han var rätt isolerad ifrån. Därför blev Adam fascination för sagor desto större.
– Jag älskade kläder och smycken, hjältar och monster. Sago- och fantasyvärlden kom att betyda mycket för mig.

Det var först när han flyttade till sin mamma i Uppsala för att studera som han fick större perspektiv och började uttrycka sig genom kläder och stil.
– Men kände snart att jag ville göra mer än att bara stajla mig. Så jag testade att druga under Pride någon gång, och när jag träffade min dåvarande pojkvän lärde vi känna två av Uppsalas drugor och det kickade igång mig. Detta var nåt jag ville utveckla.

Snart började Adam få fler draguppdrag. Shylips i Uppsala, Leo B:s kvällar på Torget, Jonas Gardells turné och Stockholmsklubben Switch ledde honom till WONK Stockholm där han träffade Admira Thunderpussy och Duo Raw. Två akter som förädlat drag och avantgardistiska looks.
– De fick mig att våga experimentera mer och väva in nya influenser. Jag började göra min barndoms sagofantasier till verklighet. Robert Fux är en annan stor inspiratör.

Efter att ha jobbat en del på klubben Tank så blev han erbjuden att komma till Secret Garden och där är Imaa Queen nu husdruga de luxe. Dj, värdinna och allmän glädjespridare, i nya skapelser varje kväll.
– Jag älskar att vara social och vill att alla ska känna sig välkomna. Vi anstränger oss för att hela tiden utveckla Secret Garden, och lyssnar på vad gästerna efterfrågar.

Du har en väldigt mångfacetterad look, är det inte svårt att utveckla sig?
– Det svåra är att jag har så mycket idéer men inte så mycket pengar. Så jag kör de billigare alternativen, vilket gör att jag kanske inte köper kroppsspray utan kör vanlig färgspray, och det kanske inte alltid är så bra för huden (skrattar).
– Drömmen är ju att komma upp på samma nivå som Duo Raw och se expensive ut. Men jag jobbar på, mitt hem är en ateljé. Dragen har format mig till den människa jag är idag. Jag är ju utbildad designer och konstnär, så skapandet är en stor bit i mitt liv.

Känner folk igen dig utan drag?
– Inte alla. Men i och med att jag försöker hålla mig väl med gäster så addar de mig ofta på Facebook och då ser det ju mig som Adam.

Vad är skillnaden mellan Imaa Queen och Adam?
– Som kille vill man ju att folk ska ragga på en, som drag vill jag att det ska kännas estetiskt fint. Jag bryr mig inte alls om hur jag ser ut då utan tar ut svängarna.

Vad kommer dragnamnet ifrån?
– Det växte fram efter att ha testat fruktansvärda namn som Burnetta Brown och Diva Strass till Cleopatra Sparkle. Och nu är jag fast med Imaa Queen vare sig jag vill eller inte (skrattar). Och nu har jag också en dragsyster, Lavender Whipp, som jag utväxlar idéer med och som kommer att jobba med mig på Secret Garden.

Vad har din pingstbakgrund betytt för dig?
– Den har gett mig ett perspektiv. Jag kan leva i bägge världar, och tydligare se att det finns olika uppfattningar om saker, allt är inte svart eller vitt.

Vad händer framöver?
– I det längre perspektivet vill jag ta en högskoleutbildning i mode/konst och utveckla det jag älskar att göra. Men först ska jag släppa musik. Jag jobbar med en kille som heter Jonas Gladnikoff och den första låten kommer ut nu lagom till Pride. Jag vill testa olika genres men först blir det en riktigt Eurovisionschlager, One Million Times, som passar riktigt bra på Secret Garden.