Vem är du?
– Jag heter Johannes Nilsson, är född och uppvuxen i växjö. Musiken är en del av mitt hjärta och jag har hållit på med musik i hela mitt liv. Efter att ha bott i LA och London i fem år där jag mest jobbade med mitt andra yrke, som personlig tränare inom yoga och funtionell träning. Jag tränade ett par stora stjärnor och när jag såg och kände passion, kreativitet och talanger inom musiken så förstod jag att, wow, det är ju det här jag vill göra. Så då bestämde jag mig för att låta min kreativitet flöda och efter ett tag träffade jag en producent som jag sedan jobbade med. Han har bland annat har jobbat med Britney och Madonna vilket var grymt kul, att få sjunga i samma mic som Madonna en gång har gjort.
Vi fick ihop två låtar innan jag flyttade hem till Sverige.
Give it a try som jag ska köra i kväll på Paradise är däremot skriven och producerad här i Sverige. Det är en grym pophit. Jag älskar låten!

Du uppträdde på Mr Gay-festen under Pride också…
– Det var jättekul. Otroligt mycket folk och en väldigt härlig stämning. Det kittlade bra i magen när vi gick upp på scenen, men det var som sagt grymt kul.

Vart går du ut i stan?
– Clean-festerna, där det alltid är väldigt bra stämning. Annars är Solidaritet en favorit, även Zink och Paradise såklart!

Vad lyssnar på just nu?
– Jag älskar väldigt mycket musik och just nu lyssnar jag mig nästan döv på Kylies ”Aphrodite”-album, Melody Gardot, Adele, Micke Hi och Marcus Ullmarkers house-mixer. Och sen återförenades jag med Beyonces Irresplanceble i förra veckan, en kär gammal vän!

Johannes Nilsson & P-fekt, Paradise