I början av sommaren skapade Beenie Mans spelning i Malmö rubriker, då många upprördes av det påstått homofoba innehållet i dancehallartistens musik. Nu vill Petter Wallenberg och Daniel Björk och de andra bögjävlarna ta tillbaka baktakten från homohatarna.

– Vi har försökt hitta ett sätt att närma oss debatten kring homofoba reggaeartister på ett sätt som inte känns neggigt utan bejakande. Det finns mycket bra reggae och ragga och jag vill inte att musiken endast ska vara för en viss typ av människor. Den är för mig med, säger Daniel Björk.

Reggaeklubben Batty Boy arrangeras på Jävla Bögbar på Side Track 18 augusti. Under kvällen samlas pengar in till organisationen J-Flag, som arbetar för en bättre situation för hbt-personer på Jamaica.

– Vi har velat försöka sätta fokus på vad det faktiskt handlar om egentligen: situationen för HBT-personer på Jamaica. En artist som Beenie Man hotar inte mig och dig här i Sverige, men hans murder music-låtar är del av förtrycket på Jamaica och det är det vi tycker att man ska protestera mot, säger Daniel Björk.

Beenie Man är inte den enda artisten som kommer att ratas under kvällen: Buju Banton och Bob Marley är två ytterligare artister som inte kommer att spelas.