När H&M nu är redo för höstens designsamarbete ERDEM x H&M har kultiga regissören Baz Luhrmann (Romeo + Julia, Moulin Rogue) kallats in för att skapa en magisk reklamfilm som visar upp kollektionen. I vackra The Secret Life of Flowers hörs musik av hyllade Years & Years (med fronthomot Olly Alexander), och skådisarna Tom Rhys Harries, Hero Fiennes Tiffin (systerson till Ralph & Joseph Fiennes) och, SKAM-skådisen Ruby Dagnall. Ruby spelade Emma i den populära serien, och precis som i den norska serien ser hon ut att hamna mitt i ett bögigt triangeldrama…

I filmen dyker också modellerna Saskia de Brauw, Imaan Hammam, Grace Hartzel, Fernando Cabral, Neels Visser och Madonnas gamla Justify My Love-hångel Tony Ward upp.

-Jag ville att den skulle kännas som en hel film. Det är en väldigt modern kärlekshistoria som sutspelar sig i ett hus på landet som är fullt av hemligheter och som är en metafor för vår tid – det är hårda tider ute i världen men här inne fortsätter sakerna som verkligen betyder något växa, som än evig vår, kommenterar Luhrmann sitt verk.

ERDEM är det senaste designersamarbetet som H&M lanserar, och efter förra årets halvlyckade Kenzo-kollaboration hoppas nu klädjätten på samma succé som tidigare år då plaggen fullkomligt flugit av hyllorna. Designhuset är känt för sina blommiga trycka och som vi ser i filmen blir det mycket sådant men even mer dämpade uttryck i den nya H&M-kollektionen.

ERDEM x H&M kollektionen finns i butik och på hm.com från och med den 2 november.