För qx.se listar Magnus sina favoriter från årtiondet då axelvaddarna regerade.
– Jag har alltid försökt dra in den här stilen i mina remixar. 1986 var ju ett fantastiskt år, jag var i tioårsåldern och köpte alla skivor med Whitney Huston, Rick Astley och Samantha Fox, ja rubbet, berättar han.

Målet när han nu skulle göra ett nytt album, var att göra en bra och fartfylld skiva. När han spelat upp låtarna för bekanta har reaktionerna inte låtit vänta på sig.
– Kompisar som hört musiken har varit otroligt positiva. Dom börjar genast minnas sina gamla skivor och referera till låtarna som jag inspirerats av, som Modern Talking, Kylie och andra.

Vilka är dina tre 80-talsfavoriter?
– Många videor är aptöntiga, men samtidigt är det roligt med kitch.

Cindy Lauper – Girls just wanna have fun

– Det var hon och Madonna som tävlade i trashighet. Hon har en slags hottentottstil när hon partajar loss och bråkar med farsan. Jag älskar henne och dom där armringarna som alla brudarna hade i skolan.

Michael Jackson – Thriller


– Videon är filmhistoria bara den. Jag köpte den för 19.90 på Ellos i Borås och var livrädd för dom dansande liken. Samtidigt var dom så häftiga och jag försökte apa efter deras koreografi.

A-ha – Take on me.

Se direkt på YouTube

– Det är den bästa videon jag vet från 80-talet. Man tänkte ”hur fan har dom gjort?”. Det var så häftigt med riktiga element och tecknade partier. Morten Harket var ju apsnygg och sjöng som en gud. I min låt live forever hade jag också en tecknad sekvens som en blinkning till A-ha.