I går, torsdag, släpptes ett nytt avsnitt av Alex Schulmans intervjupodcast Schulman show med konstnären och författaren Lars Lerin som gäst.

Lars fick frågan om han tyckte att han var ful och gav ett långt och eftertänksamt svar.

– Jag har väldigt svårt för min kropp. Dels har det med åldern att göra. Jag tycker inte om den förändringen och att det börjar hänga lite hit och dit på grund av dragningskraften. Sen så har det kanske med kön att göra också. Jag känner mig inte riktigt bekväm i den jag är. Jag kanske är lite trans och då kan jag liksom inte älska den jag är nu, så som jag ser ut.

En skam från barndomen

Schulman undrar om Lars har funderat på att genomgå en könskorrigering eller klä sig i kvinnokläder. Men det gör han klart att det inte är aktuellt.

– Jag har aldrig tagit ställning till det eftersom jag varit så kuvad. Jag har försökt anpassa mig och överleva så gott jag kunnat. Jag har tagit emot uppmuntran och varit tacksam att jag har fått kärlek. Men att jag skulle göra det för att få någon slags egen tillfredställelse och gå ut i kvinnokläder det har jag aldrig tänkt på. Redan när jag var sju, åtta år gammal så fick jag det där med mamma neurotiska grejer när jag hade satt på mig klänning och läppstift. Detta blev så inplanterat i mig att det sitter kvar än idag.

– Jag tror att jag är nöjd med att jag kan må bra ändå. Jag har mitt lilla måleri, familj och barnet och Junior. Det räcker med det.

Tittar du dig i spegeln när du passerar den?

Ja, jag ser mig i spegeln och försöker säga till mig själv; ”du är förjävlig om du inte är nöjd med dig själv, du måste vara tacksam så som du ser ut. Man får vara tacksam för att ha hälsan”.

Däremot säger Lars att han ännu inte har lyckats övertyga sig själv med den känslan.